28-04-09

Schiet goed op

Gisteren nog wat geprofiteerd van het weer en de vroege wortelen nog gezaaid. Omdat er niet gesproeid wordt op de groenten spannen we er net over op die manier kunnen de insecten er toch niet zo makkelijk aan.

100_1017

 

De aardappelen zijn de laatste week ook goed opgeschoten, dus tegen het einde van de week hebben we daar ook weer wat werk aan.

100_1019

06:15 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (15) | Tags: aardappelen, tuin, wortelen

22-04-09

In de tuin

Gisteren met het mooie weer een ganse dag in de tuin gewerkt en werd nodig ook want door het mooie weer van de laatste tijd is daar alles heel goed aan het groeien.

Het eerste wat ik gedaan heb is de netten rond en over de aardbeien geplaatst, is een voorzorg tegen de vogels want anders zijn die met onze aardbeien weg. Hopelijk is de oogst dit jaar evengoed dan vorig jaar want toen hadden we met evenveel planten zo'n 23 kg aardbeien, dus duimen maar.

100_1006

 

Daarna de stokken al in de grond geplaatst bij de erwten en schelperwten en dat is meer dan nodig want op het einde van de week moeten die al eens opgebonden worden. De schelperwten kunnen niet vlug genoeg volgroeid zijn want ben er al verlekkerd op.

100_1008

03-04-09

Druk, druk, druk

Met het mooie weer dat we nu al gans de week hebben is het natuurlijk druk in de tuin, gisteren hebben we dan eerst maar de erwten geplant en daarna waren de aardappelen aan de beurt.
Stilletjes aan begint te tuin er gans anders uit te zien.

Dat je de buurman hier het meeste werk ziet doen komt omdat  ik zo'n werkjes niet meer kan en mag doen want anders zou ik vlug terug in de penarie zitten.

100_0964kopie

22-03-09

Op stap met.....Pamela Anderson

Sinds we hier op het net kunnen hebben we in de loop der jaren al verschillende mensen leren kennen, en met de enne valt dat al wat beter mee dan met de andere.

Gisteren was het weer eens zover; Gert had namelijk afgeproken met Silvie, en kan jullie verzekeren dat we deze keer wel de hoofdvogel geschoten hebben hoor. Praten dat die kan man, dat geloof je niet kreeg er gewoon geen woord meer tussen. Dat ik als titel voor dit bericht "Pamela Anderson" heb geschreven komt ook  door Silvie, want dat moest ik namelijk schrijven ( bij deze gebeurt he ). Denk dat we ongeveer een 30 tal minuten op dat terrasje gezeten hebben en als ik 5 woorden heb kunnen zeggen dat het veel is geweest.

Zou daar nog mee kunnen leven hoor, maar het werd teveel toen ze opeens begon te zingen. Spijtig dat ik het niet kon filmen want dan zouden jullie gezien hebben dat ineens de tafeltjes rond ons leeg werden, als ik er nu aan terug denk krijg ik nog de bibber dus jullie weten dan wel genoeg he. Er werd ons zelf gevraagd om het terras te verlaten want de eigenares ervan wou met dit mooie weer natuurlijk nog wat centjes verdienen he, en gelijk had ze.

We zijn dan nog maar wat op de rommelmarkt gaan rondwandelen , maar ben wijselijk toch wat uit Gert en Silvie hun buurt gebleven.

Op het terrasje voordat het concert begon. Pamela Anderson zit links en Gert rechts.

100_0943
 

De beide dames opstap

100_0948

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silvie het was prettig gisteren en als je het aan ons vraagt is dit zeker voor herhaling vatbaar, mààr dan wel niet meer zingen he.

18-03-09

Werk is begonnen

Gisteren was het een echte lente dag, en dus maar gans de middag in de tuin gewerkt. Veel is daar feitelijk nog niet te doen maar we hebben toch al wat werk gedaan waarvoor we nog tijd hadden.
Gaat hier om palen zetten waarover nadien een net wordt gespannen om de erwten de beschermen tegen veel te ijverige vogels. Voor de erwten is het nog te vroeg maar de voorbereiding is nu toch al gedaan.

André maakt de gaten in de grond

100_0898

 

Ze moeten natuurlijk toch wel wat rechtstaan

100_0900

 

Nu de koorden nog en het geheel staat stevig genoeg.

100_0906

15-02-09

Was druk

Onverwachts is het gisteren nog een drukke dag geworden, 's morgens bezoek, na de middag  een lange wandeling en daarna terug bezoek. Meestal is het hier wel wat rustiger, maar er zijn soms zo van die dagen dat het ineens het tegenovergestelde is.
We zouden wel een wandeling maken maar dat het zo lang zou worden dat hadden we zeker niet voorzien, was er natuurlijk het weer voor he. Zonnetje was van de partij, niet koud en weinig wind dus ideaal om buiten te komen. Of dat vandaag zal lukken is nog maar de vraag want de zon zou zich kunnen wegsteken achter de sneeuwbuien, maar we zien wel. Is lang geleden dat we zoiets nog gedaan hebben en misschien moeten we dat in de toekomst wat meer gaan doen, en op die manier geraak ik ook aan nieuwe foto's want die microbe heb ik de laatste tijd wel erg te pakken, misschien hebben jullie dat zelf wel al gemerkt op mijn fotoblog

Dat was het voor vandaag, hopelijk tot morgen en dan ben ik hier weer met een mopje natuurlijk. Geniet nog van deze zondag. 
 

07:03 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: gert, etienne, wandeling, foto s

01-02-09

Chinees Nieuwjaar

Voor de Chinezen zijn het sinds deze week drukke dagen, want ze vieren hun nieuwjaar. Had er deze week al eens iets op het nieuws over gezien en wilde graag daar ook eens een kijkje gaan nemen, dus ben gisteren samen met onze buurman naar Antwerpen getrokken.

Was daar wel heel druk in die wijk maar het is toch gelukt om wat foto's te trekken, was daar wel precies of iedereen die een fotocamera had naar die viering gekomen was want overal zag men mensen foto's trekken. Kan jullie wel vertellen dat die knallen alles behalve goed zijn voor je oren want toen ze het aanstaken stond ik er wel erg dicht bij en voelde mijn trommelvliezen gewoon trillen.
Maar al bij al is het goed meegevallen en zijn we weer een ervaring rijker en ben er nu ook zeker van dat ik zeker verder ga doen met mijn nieuwe hobby : fotograferen.

100_0650

 

100_0652

 

100_0656

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende