14-04-09

Ze zijn terug

Is nu al een paar jaar na elkaar dat we hier een wilde eend met haar kuikentjes zien rond paraderen en eindelijk is het me zaterdag gelukt om er eens een foto van te nemen. Ze heeft wel minder kuikentjes dan vorig jaar want dan waren het er 10 maar denk dat ze dit jaar ook wel genoeg werk zal hebben.

IMGP0256kopie

 

IMGP0254

 

Het is niet zeker dat ik morgen op blogronde kan gaan want we trekken er een dagje op uit.

06:15 Gepost in Natuur | Commentaren (17) | Tags: eenden, kuikentjes

31-03-09

Het veranderd

De zon is nog maar een paar dagen terug van de partij en overal steekt van alles zijn kop in de natuur. Toen ik gisteren deze bloem (foto) zag kon ik het niet laten om er een foto van te nemen, dus....

IMGP0134kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de rozenstruiken beginnen volop te schieten. 

IMGP0140

05:00 Gepost in Natuur | Commentaren (14) | Tags: zon, bloem, rozen

26-03-09

Lente of herfst ???

Als je het aan mij vraagt dan mag het weer toch zo vlug mogelijk veranderen want de laatste dagen is het precies herfst en na het mooie weer van verleden week is dat toch een dikke tegenvaller.

Hier heeft het gisteren 's morgens bijna altijd geregend, en als ik dan buiten kijk dan zie ik het tafereel zoals op de foto, triestig dus.

IMGP0108

 

Na de middag kwam toch af en toe het zonnetje eens kijken en telkens dat gebeurde waren ook onze gasten in de tuin van de partij, en dat uitzicht maakte toch al een beetje goed.

 

IMGP0118

 

IMGP0111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op veel beterschap zullen we vandaag niet moeten rekenen, want volgens de weerberichten weer regen voor vandaag.

06:15 Gepost in Natuur | Commentaren (18) | Tags: meesjes, regen, herfst, lente, zon

17-02-09

Toch nog iets gevonden

Valt niet zo dikwijls voor dat er geen bericht klaar is voor mijn blog hier, maar deze keer was het toch zover en kon op niks komen om hier te posten. Uit verveling ben ik dan maar eens naar de foto's op mijn pc gaan kijken en heb daar wat foto's gevonden die niet geschikt waren voor op mijn fotoblog te zetten  dus ga ik ze dan hier maar posten.

Zijn foto's van onze wandeling op zaterdag en ze zijn in het park hier getrokken. Ondanks al de borden in het park dat ze de eenden niet mogen voeren was het daar precies een buffet voor de dieren, maar heb er dan toch maar dankbaar gebruik van gemaakt.  

MVC-895F

 

MVC-898F555

 

MVC-914F

05:53 Gepost in Natuur | Commentaren (19) | Tags: park, sint-niklaas, eenden

18-01-09

Mooi, maar.....

Tijdens deze week kreeg ik wat foto's opgestuurd, en eerst vond ik die wel mooi maar toen ik op het einde te weten kwam wat de reden daarvan was had ik er eerlijk gezegd toch een ander gedacht over.

rups5

 

 

 

 

 

 

 

rups1

06:30 Gepost in Natuur | Commentaren (16) | Tags: fiets, rupsen, boom

10-01-09

Buiten en daarmee uit

Heb het de laatste tijd te goed pakken dat fotograferen, maar is toch nog altijd beter dan een ganse binnen zitten en me vervelen vind ik. Gisteren ben ik er ook een ganse tijd op uit getrokken was wel aan de frisse kant, maar dat mag natuurlijk de pret niet bederven he. Heb wel geluk gehad want ging over ijs zonder dat ik het wist en natuurlijk had ik de pech dat ik erdoor zakte, gelukkig stond er niet veel water onder dus ben ik toch droog gebleven.

Misschien zijn er onder jullie wel die me gek verklaren om met zo'n temperaturen buiten rond te lopen maar heb vroegere altijd zomer en winter buiten gewerkt dus was ik wel wat gewoon, kan jullie verzekeren dat erop het werk vroeger tijdens de winter wat afgevloekt werd want stoppen omdat het vroor was er toen niet bij. Was toen een ganse dag afzien. Maar genoeg erover hier zijn wat foto's van gisteren.
Voor ik het vergeet nog een prettig weekend en trek er eens op uit.  

15kopie

 

MVC-032Fkopie

 

MVC-751Fkopie

 

100_0442kopie

06:30 Gepost in Natuur | Commentaren (25) | Tags: fotograferen, foto

08-01-09

Ijs, ijs en nog eens ijs

Het is nu wel al een tijdje winter maar de laatste dagen is het precies maar echt goed begonnen. Door de lage temperaturen die we hier gehad hebben is het soms de moeite eens buiten te gaan kijken want hetgeen we daar nu te zien krijgen valt hier niet elk jaar te zien.
Dinsdagmiddag toen het zo koud maar ook erg mooi was buiten ben ik eens een uurtje op stap geweest, niet ver hoor maar dat was ook niet nodig. Er was hier wel iemand die me gek verklaarde maar dat kon de pret niet bederven.

MVC-714F

 

MVC-728Fkopie

 

MVC-711Fkopie

03:31 Gepost in Natuur | Commentaren (20) | Tags: winter, ijs, foto