23-12-08

Een flop

Het voorbije weekend was hier vanalles te doen en ging druk worden heb ik vorige zaterdag geschreven. Druk was het wel op de markt maar dat straattheater is toch dik tegengevallen, we mochten feitelijk nog tevreden zijn dat zondag ook die orgels van de partij waren want anders was het een dikke flop geweest. Het vuurwerk op zondagavond viel gelukkig wel mee maar ja dat maakt het ganse weekend toch niet goed.

Van dat straattheater was er maar één ding dat de moeite waard was en dat was zo'n levendstandbeeld, maar daar kun je moeilijk een ganse dag naar staan kijken he.

standbeeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De orgels waren er in alle maten en gewichten en er waren er een pak meer dan de foto's die ik ervan laat zien.

orgel3

 

orgel

 

orgel1

 

orgel2

21-12-08

De mens in actie

Misschien vinden jullie dit wel een heel eigenaardige titel van mijn postje voor vandaag, maar direct zullen jullie dit wel begrijpen.

Gisteren ben ik eens op wandel geweest in een rustige "groene" buurt maar spijtig genoeg was ik niet de eerste die daar langs geweest was. Mijn voorgangers hadden spijitg genoeg hun sporen nagelaten en de manier waarop vind ik schandalig. We hebben steeds minder plaatsen waar we nog kunnen genieten van de natuur en dan nog zijn er mensen die het nodig vinden om op deze plaatsen hun handtekening achter te laten.

Zelf vind ik zwart-wit foto's het mooiste en zeker voor zo een onderwerp, maar iedereen is natuurlijk vrij van zijn eigen mening daarover te hebben.

MVC-001F
  

MVC-679F

20-12-08

Goed gevuld weekend

morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn weer eens zover: weekend. Zal wel een druk weekend voor de meeste mensen worden denk ik, want er zullen nog heel wat inkopen voor volgende week moeten gedaan worden. Voor ons vallen die inkopen mee want tijdens deze week zijn we al een paar keer naar de winkels geweest, maar dat wil daarom nog niet zeggen dat we hier thuis gaan zitten. Er is hier op de markt veel te veel te doen dit weekend en als het weer het toelaat willen we daar toch het een en ander van meepikken. Er is hier 2 dagen een straattheaterfestival, kermis, en op zondag die historische draaiorgels en als afsluiter van de winterkermis het vuurwerk. Dus vervelen zullen we ons dit weekend zeker niet doen.

19-12-08

Geduld wordt beloond.

Na zoveel maanden proberen is het me dan toch uiteindelijk gelukt om  een roodborstje op een fatsoenlijke manier te fotograferen. Dacht een ganse tijd dat die vogeltjes wisten wanneer ik klaar zat met mijn camera want dan zag ik ze nooit of bleven ze te ver weg, zat ik op dezelfde plaats zonder camera dan kwamen ze bijna op mijn schoot zitten.  Maar gisteren zat ik daar telkens met de camera klaar en op den duur kwam er dan toch eentje dicht genoeg met het gewenste resultaat.

roodborstjekopie

06:15 Gepost in Natuur | Commentaren (19) | Tags: camera, roodborstje, fotograferen

18-12-08

Bob

Zoals elk jaar deze tijd loopt de BOB-campagne weer volop en feitelijk kan niemand er bezwaar tegen hebben want is tenslotte voor iedereen zijn welzijn. Drinken en autorijden gaat niet samen en deze tijd is nu eenmaal gevaarlijk als het op drinken en autorijden gaat.

Maar je moet nu niet denken dat zulke acties vroeger nooit bestaan hebben, het werd dan natuurlijk wel op een andere manier gedaan maar wees gerust effect had het wel degelijk. Bekijk de foto goed en lees de tekst erop en als je het aan mijn vraagt: wel ik drink van gans mijn leven niet meer.

bob

17-12-08

Eens iets anders

De dagen van eten en geschenkjes komen er weer aan, en toen ik de volgende foto's zag dacht ik dat dit misschien wel een tip zou kunnen zijn om de tafels wat extra te versieren op die dagen. Is in elk geval mooi daar kun je niet om heen.

brood

 

appel

 

meloen

06:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (22) | Tags: brood, feestdagen, eten, appel, meloen

14-12-08

Rara wat is dit

Een paar weken geleden heb ik in de buurman zijn tuin een paar foto's genomen, en nu is mijn vraag of er iemand weet wat dit is. Het is een groente en vind het zelf erg lekker.
Oplossing volgt wachten

100_0250kopie

 

100_0251kopie

06:15 Gepost in Natuur | Commentaren (22) | Tags: groenten