28-01-09

Een pittig soepke

Voor soep ben ik steeds wel te vinden, is gelijk welke want lust ze allemaal. Vorige week is Gertje aan een receptje geraakt voor een pittig kippesoepje, namelijk met kokosmelk en oesterzwammen. Kan jullie verzekeren dat het gesmaakt heeft hoor en daarom ga ik hier het recept posten, misschien zijn er wel bezoekers die het ook eens willen proberen.

Ingrediënten:
3 l kippenbouillon
100 gr. citroenmelisse
500 gr. kippenfilet op blokjes
300 gr. oesterzwammen
50 gr. suiker
1 l kokosmelk uit blik
2st limoen, gedroogde roze bes, verse of gedroogde koriander
0,2 l thaise vissaus of soyasaus, witte rouxkorrels

Bereiding:
-Doe de kippenbouillon in een pot, voeg de fijngesneden citroenmelisse toe en breng aan de kook.
-Snij de kippenfilet in blokjes.
-Snij de oesterzwammen in reepjes.
-Voeg de kippenfilet bij de bouillon en laat +/- 5 min zachtjes koken.
-Voeg de oesterzwammen en de suiker toe en laat nog +/- min zachtjes koken.
Voeg de kokosmelk toe, maak de soep af en bind indien nodig met roux korrels.

-Doe de vissaus, het sap van de limoen en rozebessen in een soepterrine en giet hierop de hete soep. Werk af met een blaadje koriander.

Laat het jullie smaken hoor.

27-01-09

Gert

Het is nu ongeveer al 18 maand geleden dat Gert aarzelend begonnen is aan een cursus van PSP, daarvoor wist ze zo niet al te goed wat ze moest doen als ze aan de pc zat. Vond het een goed idee dat ze daarmee begon want op die manier kon ik hier soms dan ook eens iets anders posten.

Heb hier nu al heel wat van die werkjes zien passeren en moet zeggen dat ik ze prachtig vind en omdat ze na een tijdje zoveel van die werkjes had is ze op het idee gekomen om zelf een blog te beginnen. Verschillende van de bezoekers die hier op deze blog komen kijken weten dat en gaan soms ook op Gert haar blog een kijkje nemen (link staat rechts) maar voor degene die dit nog niet wisten heb ik vandaag dit berichtje gepost.

Maar dit is niet de enige reden hoor, de feitelijke reden is dat Gert sinds zondag nu ook moderator geworden is voor beginners en ze mag  al direct 3 nieuwe leden onder haar vleugels nemen. Ze is er wel een beetje ongerust in maar als de andere moderators dit aan je vragen dan moeten ze toch wel zeker zijn dat je dit goed gaat doen want tenslotte moet je mensen die er niks van kennen op pad helpen om telkens die lessen goed te maken.
Om haar een extra steuntje te geven zet ik daarom haar blog hier eens in de bloemetjes, ze weet niet dat ik dit berichtje ga posten dus zal ze eigenaardig opkijken denk ik. In elk geval zijn jullie al bedankt als jullie een bezoekje op haar blog brengen.

Gewoon op de banner drukken om naar Gert haar blog te gaan

Gert

    

06:07 Gepost in PSP | Commentaren (14) | Tags: gert

25-01-09

Allemaal beestjes

Ben hier nog eens met wat werkjes van mijn vader en deze keer zijn het allemaal beestjes.

100_0600  duif

 

aap  vogel

22-01-09

Sky watch friday 5

swftom

Zonsopkomst, was na de eerste vorstvrije nacht deze maand.

Sunrise at 8u30

MVC-045Fkopie

 

20:28 Gepost in Fotografie | Commentaren (38) | Tags: sky watch friday

18-01-09

De oplossing

Mijn postje van deze morgen heeft precies verschillende mensen nieuwssierig gemaakt. Gaat over rupsen die zoals jullie kunnen zien alles  inpakken, het zijn niet van die processierupsen waarover men het vorige jaar zo dikwijls op het nieuws gehad heeft.  De naam van deze rupsen ben ik vergeten, maar als het me te binnen schiet dan zal ik het wel hier posten.

Er zijn inderdaad foto's weggelaten, maar op die foto's was gewoon hetzelfde te zien als op deze twee dus... En wat die fiets betrefd dat is ook door die beestjes gedaan dus een kunstenaar heeft er niks mee te maken.

Zo iedereen tevreden nu, dan zien we elkaar morgen terug en zoals jullie ondertussen wel al weten is maandag moppendag.

21:10 Gepost in Algemeen | Commentaren (1) | Tags: rupsen, maandag, moppen, fiets, kunstenaar

Mooi, maar.....

Tijdens deze week kreeg ik wat foto's opgestuurd, en eerst vond ik die wel mooi maar toen ik op het einde te weten kwam wat de reden daarvan was had ik er eerlijk gezegd toch een ander gedacht over.

rups5

 

 

 

 

 

 

 

rups1

06:30 Gepost in Natuur | Commentaren (16) | Tags: fiets, rupsen, boom

17-01-09

Joepie

weekend

 

 

Vandaag geen blogronde dus tot morgen

06:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (15) | Tags: blogronde