05-02-09

Was heel lekker

Eten is hier soms een probleem niet omdat we zo weinig mogen maar gewoonweg omdat we dikwijls niet weten wat te eten. Daarom dat Gert de laatste tijd overal achter gerechten gaat zoeken om eens iets anders te kunnen proberen, en dinsdagavond was het weer zover; iets nieuws en zeker iets dat we nog zullen eten.

Is deze keer zonder vlees of vis dus degene die dat niet eten hebben er misschien ook iets aan, en voor de andere wel het moet niet altijd vlees of vis zijn vinden we.

Ijsbergsalade met peer, noten en kaas

Ingrediënten:
1 krop ijsbergsalade
125 gr. walnoten
          appelazijn
          peper en zout
          olijfolie
400 gr. half belegen gouda in blok
5 stuks peren
10 sneden roggebrood
1 rol kruidenboter

Bereiding:
-Maak de salade schoon en snijd in fijne reepjes
-Maak een viaigrette van de azijn, olie, peper en zout (verhouding 1/3 azijn, 2/3 olie)
-Rasp de kaas of snij in fijne reepjes
-Schil de peren en snij in fijne blokjes
-Meng de salade met de helft van de kaas, de helft van de walnoten, helft van de peren en de vinaigrette. Maak af met peper en zout, olie en azijn.
-Schik de salade op borden en werk af met de resterende kaas, walnoten en peren.
-Serveer met sneetjes roggebrood dat bestreken is met kruidenboter.

Smakelijk

04-02-09

Is gelukt

Deze keer heeft onze keus voor een paar nieuwe tekeningen van mijn vader wel lang geduurd, eindelijk hebben we over 2 werken al beslist. We gaan er nog een paar moeten kiezen en hopelijk gaat het wat makkelijker, denk dat het zo moeilijk gaat omdat er gewoon teveel keus is.

100_0626

 

100_0623

06:43 Gepost in Kunst | Commentaren (21) | Tags: willy verhulst, tekeningen

03-02-09

Weg met de auto

We hebben dan toch de knoop maar doorgehakt en onze auto weggedaan, gaat natuurlijk wel een aanpassen worden na al die jaren maar zal ons wel lukken.
Nu zullen jullie je wel afvragen waarom we dat gedaan hebben wel daar zijn een paar reden voor:
1. Weinig van de auto gebruik maken
2. De kosten

We hadden eens uitgerekend wat door de weinige kilometers die we per jaar maakten ons het koste per gereden km en kan jullie verzekeren dat het een dure grap was, want de vaste kosten van een auto blijven nu eenmaal hetzelfde of je veel of weinig rijd. Aangezien je in België als je de nummerplaat van je auto inleverd een gratis abonement voor het openbaarvervoer (bus) krijgt en dit voor 3 jaar zitten we toch nog niet opgesloten. De kids hadden ons al gezegd dat als we ergens moesten zijn of iets gaan halen we hun maar moesten bellen en ze zouden ons dan wel komen helpen.

Dit is wel de enige reden niet want wat ook meetelde is dat als je van een invaliditeitsuitkering moet leven dit ook niet zo'n vetpot is, maar daar kan ik niks aan veranderen en dus zit er maar één ding op en dat is ergens op besparen. En als er dan iets is wat je kunt missen wel dan is de rekening vlug gemaakt, dus auto weg.

De auto is nu al een 2 tal weken weg en moet zeggen dat tot tot hiertoe we hem nog niet gemist hebben, dus dat valt dan toch nog mee.

06:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (19) | Tags: openbaarvervoer, belgie, auto

01-02-09

Chinees Nieuwjaar

Voor de Chinezen zijn het sinds deze week drukke dagen, want ze vieren hun nieuwjaar. Had er deze week al eens iets op het nieuws over gezien en wilde graag daar ook eens een kijkje gaan nemen, dus ben gisteren samen met onze buurman naar Antwerpen getrokken.

Was daar wel heel druk in die wijk maar het is toch gelukt om wat foto's te trekken, was daar wel precies of iedereen die een fotocamera had naar die viering gekomen was want overal zag men mensen foto's trekken. Kan jullie wel vertellen dat die knallen alles behalve goed zijn voor je oren want toen ze het aanstaken stond ik er wel erg dicht bij en voelde mijn trommelvliezen gewoon trillen.
Maar al bij al is het goed meegevallen en zijn we weer een ervaring rijker en ben er nu ook zeker van dat ik zeker verder ga doen met mijn nieuwe hobby : fotograferen.

100_0650

 

100_0652

 

100_0656

29-01-09

Sky Watch Friday 6

swftom

 Deze foto werd genomen op Gert haar reis met de dochter naar Turkije.

 

This is a photo of a vacation in Turkey

M4110061

20:28 Gepost in Fotografie | Commentaren (42) | Tags: sky watch friday

Weinig te zeggen

Valt niet dikwijls voor maar vandaag weet ik niet wat ik moet schrijven, maar dat kan iedereen wel eens overkomen natuurlijk.
Wat dat intervieuw van gisteren betrefd daar is natuurlijk goed in geknipt want die mannen hebben hier een dik kwartier vragen gesteld , maar je bent tenslotte niet alleen bij wie ze dat doen he dus wordt het meeste weggelaten. Maar was een ervaring zo bekijk ik het en voor de rest heeft dat geen belang.

Zo dat is het voor vandaag, is wel een kort berichtje geworden maar is nog altijd beter dan niks.

07:27 Gepost in Algemeen | Commentaren (22)

28-01-09

Man bijt hond

Dat een blog voor veel kan zorgen dat wist ik reeds, maar dat men daardoor op tv zou komen in "Man bijt hond" dat had ik toch niet gedacht. Sinds deze morgen om ongeveer 10 uur werd er al een paar keer naar ons gebeld met de vraag of ze langs konden komen voor een intervieuw in verband met  de legerdienst. Ze hadden op mijn blog namelijk de foto's gezien van toen ik mijn legerdienst deed en op die manier zijn ze bij mij terecht gekomen.

Het intervieuw heeft wel een kwartier geduurd maar daar gaat natuurlijk in geknipt worden, dus afwachten tot deze avond want dan wordt het uitgezonden.

Ben ik elk geval toch weer een ervaring rijker.