11-12-08

Mijn vader

We zijn dan deze week eindelijk eens naar die tentoonstelling geraakt waar ook verschillende werken van mijn vader te bezichtigen zijn. Veel nieuwe werken van mijn vader waren daar niet te zien voor ons, maar we konden nu toch eens vergelijken met de paar andere mensen die daar ook werken hadden hangen. En eerlijk gezegd vond ik die van mijn vader toch veruit de beste hoor.
Spijtig genoeg is het fotograferen van die werken totaal mislukt en hebben we maar één goede foto (hieronder) maar binnenkort gaan we eens bij mijn ouders langs en zal dan daar wat foto's trekken.

saterkopie

09-12-08

Winter in de stad deel II

Winter straattheaterfestival

Stadskern: zaterdag 20 en zondag 21 december
Voor de tweede keer vormt  de Sint-Niklase binnenstad het decor voor een sfeer vol winters straattheaterfestival. In samenwerking met de vzw Strapop werd een uitgelezen programma samengesteld dat de bezoekers zal verleiden en betoveren. Dans en mime, bizarre muzikale animatie, gedurfde vuuracts, vliegende creaturen, een gigantische poppenman, verbluffende acrobatie, humor en spanning..... u krijgt het allemaal over u heen in de stadskern, telkens van 14.30 uur tot 18.30 uur.

Elf authentieke, historische draaiorgels spelen op zondag tijdens het straattheaterfestival in volle glorie en versterken het feestelijk karakter in de stadskern. Het omvangrijke repertoire van de orgels omvat zowel dansmuziek, marsen en serenades als echt klassiek werk met ouvertures, walsen en operettes.

De kers op de taart van dit winters topweekend wordt een spectaculair vuurwerk dat op de Grote Markt wordt afgeschoten op zondag 21 december om 18.15 uur.

 

07-12-08

Uit de oude doos

Is al een paar maand geleden dat er nog eens iets nieuws boven water gekomen is van mijn grootouders, maar dankzij mijn vader is het dan toch weer zover. Mijn vader heeft namelijk ergens een foto gevonden van zijn moeder en is eentje dat ik nog nooit gezien had. Wanneer de foto genomen is weten we niet maar mijn vader denkt dat het in de periode is 1920-'30, dus die foto gaat dan toch al wat jaartjes mee. De kwaliteit heeft er duidelijk onder geleden maar dat maakt me niks uit.

Mijn grootmoeder Germaine Vlaminck staat rechts.

germainevlaminck

06-12-08

Sinterklaas

Hier moeten jullie van profiteren hoor want deze kleur zullen jullie hier niet veel te zien krijgen, maar kon nu moeilijk anders he. Dit werkje heb ik niet zelf gemaakt, heb het uitbesteed aan  Gertje en die heeft er toch iets mooi's van gemaakt.

Hopelijk komt de Sint langs bij jullie, maar opletten met het snoepen hoor want is slecht voor de tandjes.

sint

06:06 Gepost in PSP | Commentaren (16) | Tags: psp, gert, de sint

04-12-08

Vind dit erg

Is toch erg de laatste jaren he, de Sint moet nog komen en al de winkels liggen al vol met van alles en nog wat voor de kerstman. Heb nu zelf ook wat gevonden over de kerstman en als ik er niet bijna zeker van was dat het hier over L...... en S...... gaat dan zou ik het zeker niet geplaatst hebben. Maar denken jullie dat ik gelijk heb wat die twee betrefd?? Dus dat koppel doet zelf mee aan al dat commerciël gedoe, en dat had ik van hun zeker niet gedacht. Is nog maar een paar dagen geleden dat ik hun gezien heb maar ondertussen zijn ze allebei toch al erg veranderd. En  S.... is op dit moment opgenomen in de kliniek en zo te zien doet dat duidelijk deugd, ga het adres van die kliniek eens vragen want zo'n wonder kan ik ook wel gebruiken. L.... is duidelijk ook een pak veranderd, dus die WW helpt wel goed moet ik zeggen.

 

Kerst

05:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (16) | Tags: lydia, swa, kerst, sint, ww, kliniek

02-12-08

Winter in de stad deel I

Zoals beloofd hier het programma van "Winter in de stad 2008"

Markt

Vrijdag 5 december:
19.30 uur: Eerste Sint-Niklase boksgala in de tent op de Grote Markt. Inkom: 5 Eur

Zaterdag 6 december: (gratis toegang)
14-21 uur: Geschenkenbeurs Oxfam Wereldwinkels op de Grote Markt. Ook een twintigtal handelaars uit verschillende Europese landen ( Italië, Engeland, Nederland......) bieden hun waren aan.
In de tent loopt er van 14 tot 18 uur kinderanimatie in Afrikaanse sfeer.

Zondag 7 december: (gratis toegang)
10-18 uur: Geschenkenbeurs Oxfam Wereldwinkels en internationale markt. In kerstkrrampjes in en rond de tent op de markt.
11 uur: Aperitiefconcert, Solidariteitskoor Weerbots in de tent op de markt.
15 uur: Seniorenshow, komiek Wim Quirynen en optreden van Johnny White, Jacques Raymond & Ingriani. La Sahkra en twee dansers.

Zaterdag 13 en zondag 14 december:
Kerstmarkt horeca: De uitbaters van de cafés en restaurants op de markt organiseren een kerstmarkt.

28-11-08

Vers witloof

Gisteren is het dan eindelijk gelukt: de witloof kon geoogst worden. Eind vorige week hadden we al eens gekeken maar was toen nog wat te vroeg, maar vanaf nu kunnen we regelmatig witloof beginnen eten. Een paar uur nadat de witloof was uitgedaan heeft hij ons al heel goed gesmaakt, en we kunnen nu beginnen met elke week witloof te eten maar dan wel op verschillende manieren klaargemaakt.

Uitgraven van witloof

witloofkopie

Witloof met wortel

witloof1kopie

 Het eindresultaat: smakelijk

witloof2kopie