26-02-09

Sky Watch Friday 10

swftom

Deze keer is het een foto van vorige zomer, na een flinke bui was deze regenboog te zien. Vind de foto minder geslaagd maar bij gebrek aan een andere post ik hem hier toch.

This time it’s a picture from last summer, after a serious rain you could see this rainbow. It isn’t the greatest picture, but I didn’t have anything else so I decided to post this one.

26_09_2007kopie
 

20:15 Gepost in Fotografie | Commentaren (57) | Tags: sky watch friday

24-02-09

Uit de oude doos

Ben hier nog eens met foto's van de vroegere Boelwerf, en deze keer gaat het over de opendeurdag in 1977. Wist dat ik nog ergens daar negatieven van liggen had maar waar ??? Dus de hulp van Gert in geroepen en die wist ze liggen. Wilde de foto's wel niet laten ontwikkelen want de negatieven waren toch niet in zo'n goede staat meer, dus iemand gezocht en gevonden die ze kon scannen. Heb de foto wel wat moeten bewerken want anders kon ik ze niet posten.

Al de foto's gaan over het eerste schip dat in het droogdok gebouwd is namelijk de "Methania" een LNG tanker. Was toen de grootste LNG tanker ter wereld met zo'n cargo inhoud van 131.580 m³.

Voorschip en dokdeur

2

Bakdek

5kopie

 

Achterschip & opbouw

3kopie

06:15 Gepost in Boelwerf | Commentaren (13) | Tags: lng tanker, methania

19-02-09

Sky Watch Friday 9

swftom

Deze foto is van vorige zomer. Is genomen in augustus toen we een paar dagen in Oostende waren.

This picture was taken last summer in august,when we were visiting Oostende for a few days.

Oostende
 

 

 

 

18-02-09

In de regen

Gisteren dikke pech gehad er liep ineens water door het plafond in de keuken, kwam van het platdak en met dit weer kon ik dat natuurlijk zo niet op zijn beloop laten. Dus dak op en gaan zoeken of ik de oorzaak kon vinden , op een paar plaatsen zag ik iets verdacht dus ineens maar gemaakt (voorlopig ) en tot hiertoe blijft binnen alles droog.

    100_0783

06:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (16) | Tags: regen, platdak, etienne, keuken

17-02-09

Toch nog iets gevonden

Valt niet zo dikwijls voor dat er geen bericht klaar is voor mijn blog hier, maar deze keer was het toch zover en kon op niks komen om hier te posten. Uit verveling ben ik dan maar eens naar de foto's op mijn pc gaan kijken en heb daar wat foto's gevonden die niet geschikt waren voor op mijn fotoblog te zetten  dus ga ik ze dan hier maar posten.

Zijn foto's van onze wandeling op zaterdag en ze zijn in het park hier getrokken. Ondanks al de borden in het park dat ze de eenden niet mogen voeren was het daar precies een buffet voor de dieren, maar heb er dan toch maar dankbaar gebruik van gemaakt.  

MVC-895F

 

MVC-898F555

 

MVC-914F

05:53 Gepost in Natuur | Commentaren (19) | Tags: park, sint-niklaas, eenden

15-02-09

Was druk

Onverwachts is het gisteren nog een drukke dag geworden, 's morgens bezoek, na de middag  een lange wandeling en daarna terug bezoek. Meestal is het hier wel wat rustiger, maar er zijn soms zo van die dagen dat het ineens het tegenovergestelde is.
We zouden wel een wandeling maken maar dat het zo lang zou worden dat hadden we zeker niet voorzien, was er natuurlijk het weer voor he. Zonnetje was van de partij, niet koud en weinig wind dus ideaal om buiten te komen. Of dat vandaag zal lukken is nog maar de vraag want de zon zou zich kunnen wegsteken achter de sneeuwbuien, maar we zien wel. Is lang geleden dat we zoiets nog gedaan hebben en misschien moeten we dat in de toekomst wat meer gaan doen, en op die manier geraak ik ook aan nieuwe foto's want die microbe heb ik de laatste tijd wel erg te pakken, misschien hebben jullie dat zelf wel al gemerkt op mijn fotoblog

Dat was het voor vandaag, hopelijk tot morgen en dan ben ik hier weer met een mopje natuurlijk. Geniet nog van deze zondag. 
 

07:03 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: gert, etienne, wandeling, foto s

12-02-09

Sky Watch Friday 8

swftom

 

 

Wat kan ervoor deze week nu beter gepost worden dan een foto van van een bewolkte lucht, dat heb ik hier bij ons elke dag gezien. Foto is dinsdag genomen en om juist te zijn zou de regen er feitelijk ook moeten opgestaan hebben.

What better picture can I post this week, than this cloudy sky, every single day of the week it has been like this. The picture was taken Tuesday and to be really exact, rain should have been on it to.

MVC-793F