03-02-09

Weg met de auto

We hebben dan toch de knoop maar doorgehakt en onze auto weggedaan, gaat natuurlijk wel een aanpassen worden na al die jaren maar zal ons wel lukken.
Nu zullen jullie je wel afvragen waarom we dat gedaan hebben wel daar zijn een paar reden voor:
1. Weinig van de auto gebruik maken
2. De kosten

We hadden eens uitgerekend wat door de weinige kilometers die we per jaar maakten ons het koste per gereden km en kan jullie verzekeren dat het een dure grap was, want de vaste kosten van een auto blijven nu eenmaal hetzelfde of je veel of weinig rijd. Aangezien je in België als je de nummerplaat van je auto inleverd een gratis abonement voor het openbaarvervoer (bus) krijgt en dit voor 3 jaar zitten we toch nog niet opgesloten. De kids hadden ons al gezegd dat als we ergens moesten zijn of iets gaan halen we hun maar moesten bellen en ze zouden ons dan wel komen helpen.

Dit is wel de enige reden niet want wat ook meetelde is dat als je van een invaliditeitsuitkering moet leven dit ook niet zo'n vetpot is, maar daar kan ik niks aan veranderen en dus zit er maar één ding op en dat is ergens op besparen. En als er dan iets is wat je kunt missen wel dan is de rekening vlug gemaakt, dus auto weg.

De auto is nu al een 2 tal weken weg en moet zeggen dat tot tot hiertoe we hem nog niet gemist hebben, dus dat valt dan toch nog mee.

06:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (19) | Tags: openbaarvervoer, belgie, auto

Commentaren

gelijk Groot gelijk heb je. De auto is zowat het duurste onkostenplaatje in ieders budget. Heb ook een tiental jaar geleden enkele jaren zonder auto gezeten en, alhoewel niet altijd even gemakkelijk, met het openbare vervoer kom je op veel plaatsen. Natuurlijk ging ik ook veel per fiets, maar met jouw rug zal dat waarschijnlijk wel een probleem zijn.

Gepost door: Dirkjogt | 03-02-09

Als je echt ergens heen moet, bel je me maar!
Niet vergeten hé.

Groetjes,
Carina

Gepost door: carina | 03-02-09

dagh mateke soms moet men keuzes maken in het leven en ik denk dat jij hier de goede keuze gemaakt hebt. Een auto is inderdaad een heel kostelijke grap. Lieve groetjes, Patty

Gepost door: Patty en Freddy | 03-02-09

Hoi Etje, Zelf rij ik niet met de auto, maar helemaal zonder, zie ik toch nog nie zitten!
Chapeau, dat jullie die stap hebben gezet!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 03-02-09

Goed voor het milieu ook hé als je hem kan missen en met de bus of tram rijden is dat beter.

Gepost door: Patrick | 03-02-09

goede morgen ja het zal raar doen als je dat gewoon bend
maar al ook veel kosten besparen
wij hebben zelf ook geen auto enkel de zoon
geniet van je dag
knuffels en flinke poot

Gepost door: @ludwig | 03-02-09

ja met een auto weg kun je al veel besparen en als je via het net ook een vriendenkring opbouwt kun je hier en daar wel eens een keertje met iemand meerijden hé.

Gepost door: Life angel | 03-02-09

geschiedenis is één van je hobby's zie ik en in Temse wordt er een tentoonstelling voorbereid waar ik naar toe ga binnenkort, dus als het je ook interesseert wil ik jullie wel komen ophalen.

lieve groetjes

Gepost door: Life angel | 03-02-09

Etje Ik denkt dat Adriën zonder auto nog niet zou kunnen stellen, ikzelf rijdt niet meer met de auto wel al een jaar of vijf, maar Adriën die gebruikt hem nog dagelijks voor de boodschappen te doen, hij volgt nog wekelijks les in Mariakerke en dat is toch driekwart rijden, en als het zomer is gaan we nog graag eens naar de zee.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 03-02-09

etje...goede morgen tsja...al je dan de kilometerprijs uitrekent kom je uit op een hoog bedrag, waar je gemakkelijk verschillende taxiritten mee kunt betalen ! En dan nog dat gratis abonnement, is toch meegenomen . Maar telt wel alleen voor u en niet voor Gertje ! Het zal wel meevallen ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 03-02-09

Hey :o) als dat zo is heb je groot gelijk.
En wandelen en fietsen is zoveel leuker.

Gepost door: Zon-nebloem | 03-02-09

Hey Etje,
Bedankt voor je reactie! Yep, volhouden hé.
Ség, knap hoor.
Rijd zelf zelden met de auto, maar zonder zou soms toch moeilijk zijn. Vooral met de kids, zij hebben wel een busabonement, maar de verbindingen zijn slecht en de dienst uren zijn hier vaak een ramp.
groetjes,
Ly

Gepost door: Ly | 03-02-09

*** Dat is een serieuze beslissing Etje..Ik weet het wel dat een auto een behoorlijk stukje van je buget opslokt en toch zou ik hem niet willen missen..Ik heb ook een invaliditeitsuitkering en das ook gene vetpot..

Heel fijne dinsdag
Groetjes
Ps :sorry van het mopje,haha..

Gepost door: Illness | 03-02-09

Dat is een serieuse beslissing Etje...maar ik weet niet goed of ik hem zou kunnen missen...bij ons rijd er maar om het uur een bus en s'avond bijna niet...maar ja veel mensen moeten gaan bezuinigen en wat doe je dan...liefs

Gepost door: Yolanda | 03-02-09

das een heel grote beslissing geweest amaai chapeau zenne
hier moest ik alleen in mijn dorp werken zou dit gaan maar ik moet ook naar Brussel werken en daar moet ik onder de middag nog van school veranderen en dat haal in niet met Openbaar vervoer niet mogelijk op een uurtje

Gepost door: callemie | 03-02-09

Moedige beslissing Edje!
Maar fijn dat je gratis drie jaar openbaar vervoer krijgt!
Dat zouden ze hier in Nederland ook eens in moeten voeren!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 03-02-09

Zal niet altijd mee vallen..................... zonder auto. Maar duur zijn ze, zonder meer !!
En 3 jaar openbaar vervoer, dat is niet gek zeg !Kom daar in Nederland maar eens om .

Ga je vogeltjes Tellen in het weekend ???
Is leuk om te doen, veel plezier Etje !!!

Gepost door: Thea | 03-02-09

Zo zie je maar, je went aan alles

Gepost door: freddy11 | 03-02-09

zal wel aanpassen zijn... ik zou het niet kunnen... moesten wij geen auto meer hebben, dan zou de helft van ons sociaal leven ook weg zijn... vrienden die ver wonen, naar optredens gaan.. boodschappen doen voor moeder en grootmoeder.. allemaal dingen die niet meer zouden kunnen..

Gepost door: Annick | 04-02-09

De commentaren zijn gesloten.