21-12-08

De mens in actie

Misschien vinden jullie dit wel een heel eigenaardige titel van mijn postje voor vandaag, maar direct zullen jullie dit wel begrijpen.

Gisteren ben ik eens op wandel geweest in een rustige "groene" buurt maar spijtig genoeg was ik niet de eerste die daar langs geweest was. Mijn voorgangers hadden spijitg genoeg hun sporen nagelaten en de manier waarop vind ik schandalig. We hebben steeds minder plaatsen waar we nog kunnen genieten van de natuur en dan nog zijn er mensen die het nodig vinden om op deze plaatsen hun handtekening achter te laten.

Zelf vind ik zwart-wit foto's het mooiste en zeker voor zo een onderwerp, maar iedereen is natuurlijk vrij van zijn eigen mening daarover te hebben.

MVC-001F
  

MVC-679F

Commentaren

Mja 't is idd schandalig wat sommige mensen durven achter te laten. Ik stoor me soms al aan lege blikjes die ik in een bos tegenkom ofzo dus dit is iets waar ik echt niet blij om zou zijn.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 21-12-08

hallo Etje inderdaad schandalig wat men durft achter te laten en ik vrees dat dit er echt niet op zal beteren hoor. Lieve groetjes, Patty en Co

Gepost door: patty en freddy | 21-12-08

Goedemorgen,
inderdaad schandalig wat en waar de mensen tegenwoordig alles deponeren. Gelukkig mogen wij in onze gemeente nog alles naar het containerpark brengen.

Gepost door: Zon-nebloem | 21-12-08

triestig he
fijne zondag etje

Gepost door: ingrid | 21-12-08

Helaas is dit realiteit. Ik snap niet dat mensen dit kunnen doen zonder scrupules.

Gepost door: Martine | 21-12-08

tja langs enen kant is het lelijk en schandalig maar fotografisch gezien is het wel mooi hé
een hele fijne zondag etje!

Gepost door: callemie | 21-12-08

goeie zondagmorgen, hoe duurder vuilophaling word,hoe meer we van dit soort toestanden zullen krijgen!jammer voor degene die zich wel aan de regels houden,en netjes betalen voor hun oude rotzooi!
grtjs...

Gepost door: guusje | 21-12-08

hallo etje Vind dit ook steeds erg die vervuiling in het weinige restje natuur dat we bezitten. Maar het is een logisch gevolg als je die huisophaling duur maakt en er hoe langer, hoe meer mensen zijn die het zeer moeilijk hebben om rond te komen.

Jij hebt er wel een kunstwerk van gemaakt zo hoor. Toch prachtig, een andere manier om er naar te kijken en kan het ook niet zijn dat juist die banden in de natuur een veilige rustplaats wordt voor diertjes en plantjes en het dan toch nog nuttig kan zijn?

Prettige feestdagen


Gepost door: life angel | 21-12-08

Ja, het sluikstoretn is erg :-(
Ik woon ook in een bosrijke omgeving en regelmatig kom je hier ook van die dingen tegen.
Fijne zondag Etje!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 21-12-08

Je hebt 100% gelijk Etje !
Ik walg als ik zo'n plaatsen zie.
Je kan het niet genoeg in de media brengen,
in de hoop dat die mensen zich
schuldig voelen van hun daden.
Maak er toch een fijne zondag van.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 21-12-08

schandalig he

Gepost door: witch | 21-12-08

Ja wij komen dat hier ook soms tegen, ja en altijd van die zelfde. Waar gaan we naar toe. Etje ik wens je nog een goede zondag avond toe.

Gepost door: Jean | 21-12-08

Ik vind het zelf ook heel jammer om te zien wat mensen zomaar achterlaten in een bos of langs de weg. Maar helaas gebeurt het. De keuze om zwart-wit te gaan, vind ik prima.

Gepost door: Daisy | 21-12-08

Hallo, Gelijk heb je, zulk soort volk moest streng beboet worden voor hetgeen ze nalaten. Geen enkel respect tonen ze voor de natuur die al zo veel te lijden heeft onder de mens zijn manier van leven. Je moet maar eens een kijkje gaan nemen in het gebergte, zelfs daar vind je overal afval en dan vooral flessen en blikjes. Het kost nochtans weinig moeite die spullen te deponeren in een afvalbak een eindje verder. Maar ja, het is allemaal te veel gevraagd hé.

Gepost door: Kathy en Joris | 21-12-08

Ja het slaat nergens op dat mensen hun vuilnis zo op straat achterlaten.
Gewoon zelf op laten ruimen als ze betrapt worden.

Groetjes Sien

Gepost door: Sien | 21-12-08

Goedeavond Prettige Kerstdagen en een gelukkig en gezond 2009 voor gans de familie.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 22-12-08

Vreselijk................ je ziet het overal, ik snap het niet !!!
Ik heb m'n kinderen opgevoed met liefde voor de natuur. En als er geen prullenbak in de buurt is, dan zolang in je zak stoppen. En ik merk dat ze dit ook weer zo bij hun kinderen doen !!!!
Misschien had je de foto's beter in kleur kunnen maken, in zwart/wit lijkt het minder erg !!!!
Fijne maandag, groetjes Thea

Gepost door: THEA | 22-12-08

hallo de meeste reacties die ik hier lees gaan allemaal in dezelfde richting. Sluikstorten en onze afkeer hiervoor van mensen die van de natuur houden.

Enkelen bewonderen inderdaad het fotografisch kunstwerkje van etje maar niemand stelt in vraag of, wat men hier ziet werkelijk zo schadelijk is voor het milieu, fauna en flora en niemand stelt aan etje de vraag wat de echte boodschap is die hij wilt uitdragen. De meesten reageren in functie van het woordje "groene" omgeving.


Als ik beter ga schouwen dan kan de eerste foto inderdaad in de natuur getrokken zijn. Maar wat de tweede foto betreft zie ik een betonnen band waartegen de stenen en scherven liggen. Dus het kan gewoon een bouwwerf zijn met nog wat resten en heeft het niets te maken met afval in de natuur. Stenen zijn volgens mij redelijk natuurlijke materialen waarin diertjes en plantjes best kunnen overleven. Hoe leggen we trouwens rotstuintjes aan? Rubber is trouwens ook een natuurproduct. Wat is de werkelijke schade voor het milieu???

Groene omgeving is ook het landschap van weilanden en boerderijen en boeren gebruiken die autobanden toch ook met een nuttig doel. Het kan dus best zijn dat de foto met de autobanden zo op een boerderij getrokken zijn en in principe een nuttige bestemming hebben?
Blikjes en plastic daarentegen zijn wel degelijk schadelijk voor het milieu.

Verbreed je beeld en visie en bekijk alles vanuit verschillende invalshoeken en stel vragen. Wat wilde etje trouwens bereiken of tonen? Waar zijn de foto's echt getrokken? (knipoog)

groetjes en prettige feestdagenIn ieder geval is etje ering geslaagd om er iets moois van te maken.

Blikjes en plastic zijn om verschillende redenen wel degelijk schadelijk voor het milieu. Wat deze twee items op etjes foto's betreft, heb ik mijn twijfels. Heb er niet de nodige kennis voor.Gepost door: life angel | 22-12-08

De commentaren zijn gesloten.