28-11-08

Vers witloof

Gisteren is het dan eindelijk gelukt: de witloof kon geoogst worden. Eind vorige week hadden we al eens gekeken maar was toen nog wat te vroeg, maar vanaf nu kunnen we regelmatig witloof beginnen eten. Een paar uur nadat de witloof was uitgedaan heeft hij ons al heel goed gesmaakt, en we kunnen nu beginnen met elke week witloof te eten maar dan wel op verschillende manieren klaargemaakt.

Uitgraven van witloof

witloofkopie

Witloof met wortel

witloof1kopie

 Het eindresultaat: smakelijk

witloof2kopie

26-11-08

LNG "Methania" deel II

Zoals beloofd ben ik hier nog eens met een paar voorbeelden van wat erop dat plan staat. En voor degene die het niet interesseert , het is de laatste keer.

Om iets te zien op de tekening drukken

m.s.

Dit is de controlekamer van al de pompen op het schip, deze bevind zich in het midden schip.

v.s.

Het voorschip.

 

 


m.s.tDoorsnede van een tank

 

 

 

Foto van een afgewerkte tank

tank LNG 

06:15 Gepost in Boelwerf | Commentaren (22) | Tags: lng tanker, methania

16-11-08

Totaal onverwacht

Gisteren heb ik wat rondgelopen in de tuin en de laatste tijd doe ik steeds mijn camera mee want je weet maar nooit wat je te zien krijgt. Heb dit jaar daar al een pad kunnen fotograferen en dat was jaren geleden dat ik die nog gezien had en zeker omdat we in het centrum van de stad wonen. Maar de kikker die jullie hieronder zien had ik zeker niet verwacht en niet alleen in verband met de plaats waar we wonen maar zeker omdat het al november is. Zo zie ja maar dat het zeker loont om de camera mee te nemen want soms heeft de natuur een verrassing voor ons in petto.

100-00148

06:30 Gepost in Natuur | Commentaren (20) | Tags: camera, kikker, tuin, pad, centrum, fotograferen

14-11-08

Vernissage

Gisteren is mijn vader op zijn wekelijks bezoekje geweest en hij had weer een verrassing voor ons bij, was deze keer een uitnodiging voor een vernissage van de 'Vrije Ateliers' hier in Sint-Niklaas. Nu kan je zeggen dat is niks speciaals maar dat is deze keer wel anders want er zijn daar maar werken te zien van 4 mensen en mijn vader is daar een van. Volgens dat mijn vader vertelde hebben we al zijn werken die daar hangen bij hem thuis al gezien, maar op zo'n tentoonstelling die zien is toch nog iets gans anders vind ik. Wist wel al een ganse tijd dat dit stond te gebeuren maar de juiste datum wisten we niet, dus bij deze is dat ook opgelost.

Heb hier al een paar keer schilderijen en dergelijke op mijn blog gezet en dat zal in de toekomst nog wel gebeuren, want bij mijn vader liggen en hangen een hoop van zijn werken.  

vernissage

13-11-08

LNG "Methania"

Mensen die hier al een tijd op bezoek komen weten dat ik het soms ook wel eens over de Boelwerf heb, en deze keer wordt dat weer het geval. Komt deze keer door mijn vader die heeft daar namelijk ook gewerkt en toen hij vorige week op zijn zolder achter iets aan het zoeken was heeft hij een overzichttekening gevonden van de LNG tanker de 'Methania'. Aan dit schip zijn we begonnen in 1976 en was het eerste schip dat in het droogdok werdt gemaakt. Was in die tijd de grootste LNG tanker ter wereld en was toen ook voor ons het grootste schip dat al op de werf gemaakt was, maar dat zou daarna nog veranderen. Kan het plan niet in zijn geheel hier posten want daarvoor is het veel te groot, dus in delen dan maar.

Om iets op de tekening te zien moet je erop drukken

LNGDeze foto laat de legende zien van het plan, hier vind je de afmetingen en datum van de tekening.a.s.Op deze foto zie je het achterschip.B dekDeze foto laat op dek B de verschillende kajuiten zien.
D dekHier heb je de verschillende kajuiten op dek D Volgende week worden er nog een aantal tekeningen getoond want in zijn geheel is het onmogelijk. Maar gaat dan over het midden- en voorschip.

Zo was het schip een paar jaar later toen het volledig afgewerkt was.

Methania

11-11-08

11.11.11.

Elk jaar kan je er je klok op gelijk zetten : de actie 11.11.11. En telkens ben ik ook nieuwssierig naar hun filmpje dat de actie begeleidt. Dit jaar vind ik het filmpje over de werknemers wel heel goed geslaagd en hopelijk kunnen ze ondanks alles toch weer een mooi som ophalen.

Als ik hier soms over begin te praten dan krijg ik wel eens de reactie van: ja maar hier in het eigen land zijn ook veel mensen met problemen, en daar ben ik volledig akkoord mee. Maar dat wil daarom nog niet zeggen dat we de andere mensen moeten vergeten, en wees gerust die hebben het nog een heel pak moeilijker dan wij.

affiche

06:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (17) | Tags: 11 11 11, actie, mensen

10-11-08

De eerste

maandag
Degene die gisteren op Silvie haar blog greageerd hebben zijn hartelijk bedankt van haar, maar voorlopig kan ze niet bij jullie op bezoek komen omdat haar harde schijf van de pc kapot is.


En hier gaan we zoals gewoonlijk weer:

Klaasje, een boerenzoontje, komt beneden voor zijn ontbijt,
zijn moeder vraagt hem of hij zijn klusjes al heeft gedaan.
'Nog niet', zegt Klaasje.
'Dan krijg je nog geen ontbijt', zegt zijn moeder.
Dus Klaasje is helemaal chagrijnig.
Hij gaat de kippen voeren en geeft een kip een schop!
Dan gaat hij de varkens voeren en geeft een varken een schop!
Dan gaat hij de koeien melken en geeft een koe een schop!
Dan komt hij weer binnen.
Zijn moeder geeft hem een kom droge havermout.
'Waarom krijg ik nu geen eieren en spek? En waarom geen melk in mijn
havermout?' vraagt Klaasje verontwaardigd.
'Wel?, zegt moeder, ik zag je een kip schoppen, dus je krijgt geen
eieren voor een week.'
'En ik zag je een varken en een koe schoppen, dus krijg je ook geen
spek en melk voor een week', zegt zijn moeder streng.
Klaasje baalt nog meer.
Dan komt zijn vader binnen, schopt de poes opzij en gaat zitten aan het ontbijt.
Klaasje kijkt lachend naar zijn moeder en zegt:
'Vertel jij het hem of zal ik???'


06:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (15) | Tags: mop, boer, poes, kip, varken, koe