11-11-08

11.11.11.

Elk jaar kan je er je klok op gelijk zetten : de actie 11.11.11. En telkens ben ik ook nieuwssierig naar hun filmpje dat de actie begeleidt. Dit jaar vind ik het filmpje over de werknemers wel heel goed geslaagd en hopelijk kunnen ze ondanks alles toch weer een mooi som ophalen.

Als ik hier soms over begin te praten dan krijg ik wel eens de reactie van: ja maar hier in het eigen land zijn ook veel mensen met problemen, en daar ben ik volledig akkoord mee. Maar dat wil daarom nog niet zeggen dat we de andere mensen moeten vergeten, en wees gerust die hebben het nog een heel pak moeilijker dan wij.

affiche

06:30 Gepost in Actualiteit | Commentaren (17) | Tags: 11 11 11, actie, mensen

Commentaren

Goeiemorge Etje. Vandaag is het in Belgie een vrije dag, heb ik begrepen? Gezellig....jammer dat het weer niet meewerkt.Of is het bij jullie anders? Hier hebben we harde wind en veel regen!!
Blijven we maar lekker knus binnen.Daar kun je ook leuke dingen doen, en vervelen is er bij mij nooit bij.

Fijne dinsdag,Thea

Gepost door: THEA | 11-11-08

ja volledig mee akkoor al heb ik toch ook wel de reactie van eerst de mensen van bij ons maar ja
mensen moeten overal gerespecteerd worden hé!
dadakes

Gepost door: callemie | 11-11-08

Dag vroege vogel Hier schijnt het zonnetje, en de hevige wind van deze nacht is toch een beetje gaan liggen.
Hier komen vandaag de kinderen van de Scouts langs om in te zamelen voor 11 11 11 aktie. Hopelijk komen de ingezamelde centjes allemaal 'goed' terecht, het is een goede zaak, er moed toch iemand wat doen, alhoewel ik hun 'werkingskosten ' toch vrij hoog vind.
Fijne dinsdag verder. Groet

Gepost door: Chris | 11-11-08

dag mateke klopt hoor, ALLE mensen hebben recht op een menselijk leven. Lieve groetjes, Patty

Gepost door: patty en freddy | 11-11-08

Idd elke mens heeft recht op hulp, ik ging dit jaar naar Turkije op vakantie. Op een gegeven moment liepen we verloren, ik schrok me rot van wat ik zag, dat mensne nog zo moeten leven. En dan is dat nog een "rijk" land tov sommige andere landen hé. Hier krijgen de mensen die rond komen altijd wel een beetje hulp, alle kleintjes helpen tenslotte hé.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-11-08

fijne dinsdag etje

Gepost door: ingrid | 11-11-08

vind hun actie dit jaar wel verkeerd gekozen nu er zoveel werklozen hier zijn....kan momenteel niks posten op menne blog geraak er niet op
groetjes maat

Gepost door: swakke | 11-11-08

denk dat wij dat in Nederland niet kennen....

Gepost door: ank | 11-11-08

Goedemorgen, 11.11.11 gaat dit najaar natuurlijk ook weer zoveel mogelijk fondsen inzamelen om tientallen partnerorganisaties in het Zuiden te steunen in hun strijd tegen armoede en onrecht.

Groetjes

Gepost door: Swiepke, | 11-11-08

Hallo, Ja dat is ook weer zo een probleem van alle tijden. Er zullen, ondanks alle grote en goedbedoelde acties, altijd tegenstellingen blijven bestaan. Bovendien worden de rijken alsmaar rijker en de armen steeds armer. De grote kloof tussen noord en zuid bestaat al eeuwen en zal nog eeuwen blijven bestaan, zolang het geld de belangrijkste drijfveer is in deze maatschappij. Hoe kan je werknemers en arbeiders in minder ontwikkelde landen eerlijk belonen voor hun geleverde arbeid als geld altijd het belangrijkste blijft. Fair trade?? Wanneer gaat men daar eens echt werk van maken. Jammer dat bij zulke ophalingen altijd geld blijft kleven aan handen van zij die het niet nodig hebben.

Gepost door: Kathy en Joris | 11-11-08

Waren we maar zeker dat alles naar het goede doel ging en niet naar de rijken!

Het spotje is raak hé!

groetjes

ps: Ik zet hier twee kommekes soep neer ;-)

Gepost door: maike | 11-11-08

DAG ETJE T'IS IKKE, IK BEGRIJP DA OOK HEEL GOED DAT ER MENSEN MOETEN GEHOLPEN WORDEN, MAAR......ER ZIJN ER NOG ZOVEEL IN ONS LANDJE DIE HET LEVEN SOMS NIE AANKUNNEN DOOR GEBREK AAN HULP!!!!!!!!!!
NOG EEN FIJNE NAMIDD. EN VEEL LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 11-11-08

vind ook dat mensen overal moeten geholpen worden
en als ik soms die beelden zie heb ik ook medelijden
maar vind toch dat mensen hier ook geholpen moeten worden

Gepost door: witch | 11-11-08

hey Etje, Alle kleine beetjes helpen zeker, maar ik heb er steeds meer mijn bedenkingen over of alles wel goed besteed wordt!
Fijne dag nog ...

Gepost door: Ri@ | 11-11-08

Dag Etje Zou ik je beleefd mogen vragen om het logootje op je blogje te veranderen? Kwestie van het copyright van de initiatiefnemer te respecteren. Er staat een ander op mijn blogje dat je kan komen halen. Alvast bedankt voor de moeite en nog een fijne zondagavond!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 11-11-08

*** Ik weet het maar dat ze eerst hier de miserie maar eens oplossen.Er is hier genoeg werkloosheid en je leest niks anders dan stakingen en bedrijven falliet..

Sorry maar ik doe er niet aan mee..

Heel fijne dinsdagavond
Groetjes

Gepost door: illness | 11-11-08

Hela Pipo,

Je was te vroeg hé.
En aan mijn oortjes, neen, daar mag jij NIET aankomen ze.

Lieve groetjes,
Carina

Gepost door: Te vroeg | 11-11-08

De commentaren zijn gesloten.