18-10-07

Soep

Ben nu wel het een en ander gewoon wat betrefd eten maar gisteren heeft Gert toch wel iets heel lekker gemaakt namelijk " Venkel-tomatensoep  ".

Misschien zijn er onder de bezoekers hier mensen die dit ook wel eens willen eten dus daarom plaats ik deze keer het recept hier op mijn blog.

Ingrediënten:
2 venkelknollen
2 uien
2 wortelen
1L. gepelde tomaat uit blik
40 gr. boter
80 gr. bloem
3 L. kippenbouillion
2 eierdooiers
2 dl. room

Bereiding:
-Schil de ui, de wortel en de venkel en snij ze in grove stukken (Hou het fijne groen van de venkel opzij voor de afwerking )
-Laat de boter smelten en stoof de gesneden en gereinigde groenten hierin aan.
-Laat het geheel een 5-tal minuten stoven onder gesloten deksel.
-Bestrooi de gestoofde groenten met de bloem en voeg de gepelde tomaten toe.
-Bevochtig de gestoofde groenten met kippebouillion.
-Kruid met peper en zout.
-Laat de soep gaarkoken.

-Meng de eidooiers met de room en doe deze in een soepterrine.

-Mix de soep fijn met behulp van een staafmixer en smaak ze af met peper en zout.

-Giet de hete soep op het roommengsel en werk af met groene venkelblaadjes.

SMAKELIJK 

08:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (4)

Commentaren

gertje en etje
komt de venkelsmaak er erg door want dat is nu eens iets dat ik ni lust

Gepost door: ingrid | 18-10-07

:-) ga ik toch eens opslaan dat receptje, komt nog van pas !
mooie foto's hieronder van de boelwerf !
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-10-07

had er van gehoord dat het lekker was
probeer ze dit weekend uit

Gepost door: witch | 18-10-07

Ingrid door de tomaten en room dat erbij is smaak je niet zoveel meer van de venkel

Gepost door: Etienne | 19-10-07

De commentaren zijn gesloten.