03-10-07

Boorplatform " Yatzy "

Na de fusie van Cockerill en de Boelwerf in 1982 was het voor de werknemers van beide werven natuurlijk niet altijd even makkelijk, want men moest soms op de andere werf gaan werken. Maar aangezien de werknemers van beide werven hetzelfde werk deden waren tussen de werknemers de problemen toch vlug van de baan.

 

Ben zelf ook verschillende keren naar Hoboken moeten gaan werken omdat er op dat moment gewoon daar meer werk was of omdat er een schip vlugger moest afgewerkt worden. Natuurlijk was er met de fusie nu ook een voordeel want de hinder die we in Temse hadden door de breedte van de doorgang van de brug viel ineens weg in Hoboken, en dus konden er nu ook nog grotere schepen gemaakt worden.

 

Denk dat niemand ooit  gedacht heeft dat we op de scheepswerven ook nog een boorplatform zouden gemaakt hebben. Toen het boorplatform in het dok lag te Hoboken was het van uit de wijde omtrek te zien en als we op het platform stonden dan hadden we een prachtig zicht van de omgeving.

Wil hier zeker Eddy Bertels een voormalig lasser van Cockerill bedanken want hij heeft me de foto's van het boorplatform genaamd " Yatzy " toegestuurd

 

boor3

 

boor2

 

boor1

09:05 Gepost in Boelwerf | Commentaren (5)

Commentaren

je bent je blijkbaar serieus in de geschiedenis aan het verdiepen
vind het allemaal wel interessant

Gepost door: witch | 04-10-07

yatsy beste,
Vele jaren geleden heb ik in onderaanneming meegewerkt aan de bouw van de Yatsy en binnenkort moet ik een uiteenzetting geven over een aantal werken en ik had het daar ook graag over de yatsy gehad.
Is het mogelijk om de foto's die hier op de website staan te mailen naar mijn adres aub, want ik zoek er al maanden naar.
Beste groeten en tot wederdienst bereid.
gino.breyne@serck.be

Gepost door: Gino Breyne | 03-01-08

ondernemer Geachte , bij toeval ben ik op jullie site terechtgekomen daar ik momenteel op zoek ben naar lassers voor onze onderneming Smartselect voor de offshore werkzaamheden

ik heb zelf medegewerkt aan de opbouw van de yatzy als N.D.O. welding inpector bij AIB/VINCOTTE toendertijd mooi dat dit nog eens in kaart en beeld wordt gebracht proficiat trouwens aan alle mensen die deze realisatie toendertijd tot stand ebben gebracht.

Gepost door: Brunin kris | 29-08-08

Samen met Kris Brunin heb ik gewerkt op de Yatsy. Ik woon nu in Frankrijk en had graag terug kontakt met Kris gehad. beste groeten en gelukkig nieuwjaar

Gepost door: Friant serge | 12-01-09

Ik heb 12 jaar op de zaat gewerkt als lasser en ook nog aan de yatsy .
Het doet goed de foto's terug te zien.
Ik zat bijna altijd in de droog dok in Temse.

Groeten Roland

Gepost door: Roland Messagie | 05-10-10

De commentaren zijn gesloten.