26-08-07

Zondag

Vandaag starten hier de jaarlijkse wijkfeesten en zoals steeds worden deze feesten geopend met een eetfestijn. We hebben de keus tussen paling, spaghetti of mosselen ( à volonté ). Zoals  we hier al elk jaar gewoon zijn is het druk op deze dag en zijn ervoor vandaag zo’n 350 mensen ingeschreven  gaat daar dus zoals gewoonlijk druk worden. Gert gaat zoals elk jaar ook helpen en met die grote bende vandaag zal ze deze avond wel moe zijn, en in de loop van volgende week moet ze daar dan nog 3 keer gaan helpen.

 

Op de dag van de opening ben ik ook steeds van de partij want die mosselen die laat ik niet aan me voorbij gaan, maar deze keer weet ik nog niet of ik er wel bij zal zijn. Er naartoe gaan is geen probleem maar gans die tijd daar gaan zitten is wat anders, kan misschien er gewoon naartoe gaan en als het niet meer lukt dan ga ik maar naar huis.

 

Maar zou het wel erg vinden indien ik er niet bij aanwezig kan zijn want zijn allemaal mensen met dezelfde sociale achtergrond en daar kun je tenminste niet horen vertellen door sommige dat ze met bepaalde mensen nooit geen goede vrienden zouden kunnen worden omdat die van een andere sociale stand zijn. Misschien denken jullie nu wel dat ik wat aan het zeveren ben maar ik vertel hier de waarheid want zo'n uitspraak heb ik nog maar een paar weken geleden gehoord. En zoiets horen in 2007 komt wel raar over, maar ja er zijn nu eenmaal mensen die denken dat ze meer waard zijn dan een gewone arbeider.

 

Zo dat is het weer eens voor vandaag en hoe het afloopt deze namiddag dat zal ik hier morgen wel komen vertellen.   

06:53 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (8) | Tags: gert, etienne

Commentaren

nog 1 dagje genieten van het weekend sie, knuf

Gepost door: nana & Abygail | 26-08-07

Etje, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je kan gaan, en dat de mossels je mogen smaken.

Wat die sociale achtergrond betreft, daar weet ik zelf alles van uit ondervinding. Werd als kind ook altijd bestempeld als "die van 't gesticht". Gelukkig heb ik de voorbije jaren een paar echte vrienden leren kennen, die mij niet afrekenen op mijn afkomst.

Gepost door: kaatje | 26-08-07

ken dat ook etje
onze pa was maar ne verver
en wij moeten ook werken voor onze boterham
met kaas he ni met kaviaar hihi
hopelijk kan je naar t feest

Gepost door: ingrid | 26-08-07

Ik kom je een fijne zondag toewensen.
Liefs

Gepost door: Angélique | 26-08-07

is mss een goede zaak voor de andere al jij nie kan...dan hebben ze ook mosselen hahahaha (grapje)zou toch de moeite pakken om het te proberen gaat het niet kan je nog altijd terug huiswaarts is geen 100 km

Gepost door: swarol | 26-08-07

Etje,
Als ik jou was, zou ik toch proberen, je bent dan onder de mensen en zal altijd leuker zijn dan alleen thuis te zitten! Wat Swarol schrijft is wel wat waar hé, hahaha, hebben de anderen wat minder als jij er bent.

Kortom, iedereen moet werken voor zijn geld hoor, ben je nu rijk of arm, de ene heeft het alleen maar wat gemakkelijker dan de andere en uit ondervinding hoe minder je soms moet doen, hoe makkelijker ze er liggen, zie maar eens naar onze ministers, die weten wel van aanpakken.

Gepost door: Carina | 26-08-07

Zeker gaan als het lukt. En laat dan die mosseltjes maar smaken. ;)
Mensen die zich beter voelen dan de rest weten niet wat ze missen, nah.

Gepost door: skeelerke | 26-08-07

ik hoop dat je toch bent kunnen gaan.
ben je toch onder de mensen

Gepost door: witch | 26-08-07

De commentaren zijn gesloten.