20-08-07

Aan zee

Onze korte uitstap zit er spijtig genoeg weer eens op, maar zal hier niet zo vlug vergeten worden want waren 3 dagen vol plezier. Zelf het weer hielp een handje want toen we aan zee aankwamen  brak de zon erdoor.

Als je zo een aantal dagen met elkaar optrekt dan leer je elkaar maar pas goed kennen en moet zeggen dat we er nog geen minuut spijt van gehad hebben dat we samen met die mensen naar zee zijn geweest. Wat ons betreft is het zeker voor herhaling vatbaar, we zullen zeker niet twijfelen indien het ons terug voorgesteld wordt.

 

Spijtig genoeg ben je als Vlaming in sommige steden aan de kust precies niet welkom, want alles staat er in het Frans vermeld. Zelfs de bediening in sommige café moet in het Frans gebeuren, er hangen aan de ramen dan wel papieren met de vraag achter jobstudenten die 2 talig zijn maar van die 2 taligheid is niet veel te merken.

Feitelijk is dat de Vlaming zijn eigen schuld want als er 9 Vlamingen samen zitten en men zet er 1 Franstalige bij dan beginnen de Vlamingen direct Frans te praten. Vraag me af of wij soms niet fier mogen zijn op onze taal en geschiedenis, wordt het geen tijd dat wij als Vlamingen opkomen voor onze taal.   

12:01 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (2)

Commentaren

nu wij er zijn geweest zullen ze wel vlaams spreken hahahaha....volgend jaar voor 7 dagen .....ga je mee?

Gepost door: swarol | 20-08-07

zeker voor herhaling vatbaar

Gepost door: witch | 22-08-07

De commentaren zijn gesloten.