18-11-06

Tuin

Is voor de tijd van het jaar vandaag toch nog mooi weer geweest en samen met de buurman hebben we daarom ervan geprofiteerd om nog wat klussen in zijn tuin op te knappen zodat alles klaar is voor volgend jaar. Waren allemaal kleine klusjes maar we zijn er toch een ganse namiddag zoet mee geweest, maar allee alles is in orde nu.

We hebben in zijn serre wel al gezien dat het witloof reeds klaar is en dat is deze keer wel vroeg, dus voor maandagavond wordt er hier in 2 huizen witloof gegeten. En als die juist uit de grond komt dan is die een pak lekkerder dan uit de winkel, en alles wat hij plant wordt dan ook nog eens biologisch geteelt dus die smaak is niet te vergelijken met de groenten uit de winkel. We zijn die groenten nu ongeveer 4 jaar gewoon en  als mijn vrouw nog soms eens groenten meebrengt uit de winkel dan smaakt dat nergens naar.

In elk geval zou ik al willen dat het maandagavond was want het water loopt me reeds uit de mond als ik aan die verse witloof denk.  

18:17 Gepost in Natuur | Commentaren (10) | Tags: witloof, andre van puyvelde, tuin

Commentaren

:-) zie maar dat het daar niet overstroomd
met al dat water hé Etienne :-))))

Gepost door: Borriquito | 18-11-06

Waar is die tuin !!! Hmmmmmmmm vers wiltoof lekker, zeg maar tegen welk uur we maandag moeten komen :-)
Nog een fijne avond en voor heel straks sweet dreams !
knuff van Leekske

Gepost door: leekske | 18-11-06

Om ... ... jaloers op te worden, die smaak.
Jaren geleden had ik ook één en ander geplant en gezaaid, maar wat ik me goed herinner is een banale wortel, man man man wat een smaak daarin zat.
Fijne avond nog jullie beidjes.

Gepost door: Breydel | 18-11-06

yes! witloof op alle soorten van manieren!
maar het liefst gestoofd met twee klontjes suiker en goed wat kruiden, zààààààààlig!!
Is er nog plaats voor iemand? hum.
zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 18-11-06

Etienne ja het vers witloof zal er vlug zijn dit jaar , ik ken iemand die dat zet voor de verkoop , en daar val ik ook altijd in de prijzen , wel ja soms ga ik daar eens en help dan wat mee , en dan zegt hij neem maar mee als u er moet hebben , wel en ik neem dan de vuilste waar nog grond aanhangt , en dan zegt hij maar allé dat moet ge niet nemen , en hier sé en hij geeft mij daar dan een doos van 5 kilo , maar inderdaad dat scheelt nog al van smaak , maar het meeste in de winkels is witloof dat op water gekweekt is.
groetjes Etienne

Gepost door: uiltje4 | 18-11-06

En ik vind witlof... uit de winkel al zo lekker! Mjam...met ham en kaas uit de oven!! Of als salade met walnoten en rozijntjes...mmmmmmm! Ik krijg gelijk trek! :-)))
Fijne avond nog Etienne!
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-11-06

....... terug jeugdsentiment: mijn vader verbouwde vroeger ook groente en alles ging dan de vriezer in en zo kwamen we de hele winter door. lekker op een koude winter dag zaten wij aardbeien te eten haha. maar witloof met kaas en hesp gaat er bij mij ook wel in. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 18-11-06

Bijna boerin :-))) Vroeger kreeg ik elke week een volle doos witloof van een boerenzoon op vrijersvoeten. En als verjaardagsgeschenk een boek over de geschiedenis van het witloof, geschreven door mijn toenmalige leraar geschiedenis Henry Vannoppen uit Kortenberg. Bijgevolg ben ik nu een witloofkenner :-)
http://home.scarlet.be/~salens1/witloof.htm
Groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 18-11-06

witloof hoi etienne,
kan me je gezever al voorstellen hihi! en te weten dat je de buren hetzelfde gaan eten, je kan beter samen aan tafel zitten hé
vraag maar al aan je buurman om extra groenten te kweken voor tegen dat ik daar woon, ok, kom ik wel langs om mijn portie op te halen.

groetjes, rieke

Gepost door: rieke | 19-11-06

:-) een fijne zondag Etienne
geniet er van
en de groetjes ook aan Gert hé

Gepost door: Borriquito | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.