15-11-06

Einde werkzaamheden 1897

Bij de voorbereidingswerken aan de Hoofdkerk had men vastgesteld dat de zuilen die zouden worden uitgebroken worden dikker waren dan uit de gegevens van de archieven bleek, ze waren bedekt met een dikke laag plaaster. Bij het verwijderen van de plaaster ontdekte men muurschilderingen die de apostelen voorstelden. Na de ontdekking werden er nauwkeurige copies gemaakt.

 

kerk

Omwille van deze ontdekkingen werd het bestek van de verbouwing gewijzigd. In plaats van de zuilen te vervangen tot 50 cm onder de vloer moesten enkel de zuilvoeten gerestaureerd worden en de kapitelen vervangen evenals de onderste steenlagen van de bogen. Zo’n opdracht maakte spectaculaire ondersteuningswerken nodig zoals uit de foto’s blijkt.

steun

In 1897 waren de werken voltooid en het had een kostprijs gekregen van 89.800 F. De Hoofdkerk had haar voor alle Sint-Niklazenaren vertrouwde uitzicht gekregen.

 

kerk klaar

Commentaren

helaba! zo zijn er nog heel veel verborgen schatten he,
zonnekes voor jullie!

Gepost door: Sunny-Kay | 15-11-06

Leuk... om te lezen en interressant om te weten hé.Ik hou van geschiedenis echt van alles wat er in het verleden gebeurd is.Ik hoop dat je de komende nacht wat beter slaapt.Groetjes en nog een mooie woensdag

Gepost door: curly | 15-11-06

:-) Ik kom je nog eventjes de groetjes doen :-)
En wens je voor vanavond sweet dreams!!!
knuff van leekske

Gepost door: leekske | 15-11-06

Hey Ik heb je ineens een linkje gegeven !
knuff van Leekske

Gepost door: leekske | 15-11-06

De commentaren zijn gesloten.