01-11-06

Spotting

Sinds een tijdje doet mijn broer zijn zoon aan vliegtuigspotting, ze blijven wel steeds op de openbare weg staan om zo hun foto's te nemen, dus dan denk je hier kan me niks gebeuren.
Wel sinds vorige week weten ze wel beter want ze stonden weer eens op de openbare weg toen er mensen van de luchthaven aankwamen om hun te verwittigen dat ze moesten stoppen. Mijn broer maakte zich echter geen zorgen en begon tegen die mannen uit te leggen dat ze daar niet veel te vertellen hadden omdat ze nu eenmaal op de openbare weg stonden. Maar dat viel met die mannen niet in goede aarde en ze dreigden ermee de politie op te bellen.
Voor alle zekerheid zijn ze toen maar gestopt met foto's van die vliegtuigen te trekken en eens ze thuis waren heeft mijn broer eens opgezocht hoe het nu feitelijk zit met wat je mag en niet, want soms zie je op tv die spotters tot aan de draad van het vliegveld staan dus..... 
Maar feitelijk mag je binnen een straal van 5 km van een openbaar gebouw geen foto's nemen van dat gebouw of instelling, dus feitelijk mag je dan ook geen kerk of stadhuis meer trekken, of je moet natuurlijk al een ferme telelens op je camera hebben staan om dan nog dat gebouw te kunnen trekken. Dit geeft nog maar eens aan hoe sommige wetten hier in  België in elkaar zitten, dus als je nog eens ergens op uitstap bent niks meer op foto vastleggen van een openbaar gebouw. Dus geen foto's meer van Brugge of gelijk welke stad want in feite ben je dan strafbaar.

Maar ga hier toch enkele  van zijn foto's plaatsen van verleden week, of ze nog terug zullen gaan weet ik nog niet maar heb toch zo een vermoeden van wel.

vliegtuigspoting

vliegtuig

Commentaren

zijn mooie foto's geworden,nog een fijne dag verder

Gepost door: gertje | 01-11-06

Da's weer.. wetgeving op z'n belgisch. Mooie foto's trouwens, want dat is best wel een moeilijk te fotograferen onderwerp.

Gepost door: kleintje | 01-11-06

Da's toch ... ... typisch hé, 't zal wel ni alleen in België zijn, maar toch. Anderzijds dat er bvb juweliers in Lede worden vermoord, daar wordt niets aan gedaan, maar ohwee als je een foto van een vliegtuig neemt.
Dat is zoals ik een boete kreeg omdat ik 94 reed ipv ... 90 !!!
Maar daarvoor kwam ik niet, 'k vond het wel tof om Gertje eens op mijnen blog te zien, ipv altijd dienen Etienne, hahahahahaha.
Allez fijne avond nog jullie beidjes.

Gepost door: Breydel | 01-11-06

De commentaren zijn gesloten.