30-10-06

Antwerpsesteenweg

Deze straat roept heel wat herinneringen bij me op omdat ik tijdens mijn schoolljaren er elke dag 4 keer door moest, en veel van wat op de foto te zien is bestaat nog steeds. Zo is op de rechterkant van de foto het cafee met het uitstekende glazendak er nog steeds en het wordt nu zelf open gehouden door een vriend van toen ik een jaar of 12 was.

Spijtig genoeg heb ik aan dat cafee ook slechte herinneringen want een van mijn beste vrienden van vroeger heeft zich met de auto tegen de gevel ervan doodgereden met zijn auto.
Natuurlijk is de straat ook al veel veranderd want de kasseien liggen er niet meer en er waren daar verschillende caffees maar nu is dat ene cafee er alleen nog maar. Zou wel graag eens willen weten in welk jaar deze foto genomen is.

antwerpsesteenweg

13:57 Gepost in Sint-Niklaas | Commentaren (4) | Tags: etienne, sint-niklaas

29-10-06

Eindelijk

Na zoveel jaren ben ik eindelijk te weten gekomen wie mijn overgrootvader was langs mijn moeders- moeders kant, wist wel dat hij vermist was tijdens zijn werk in Zwitserland maar had geen flauw benul van zijn voornaam. Nu is er ineens een doodsprentje van zijn vrouw van tussen een hoop oude papieren gekomen en daarop staat natuurlijk ook zijn naam vermeld. Dus eindelijk weet ik dat hij Alois Van Den Bossche noemde, maar van zijn verdwijning in Zwitersland is spijtig genoeg niks geweten maar misschien komt dat ooit ook nog weleens boven water.

voorkant

 

AloisvdBossche

28-10-06

José Pauwels

Gert haar vader is een aantal jaren wielrenner geweest en een slechte was hij zeker niet want hij heeft verschillende keren gewonnen van de later bekende Fred De Bruyne. We hebben een tijd achter de foto's gevraagd die haar vader nog had en sinds een paar dagen heb ik er een paar in mijn bezit, en die ga ik hier zeker op mijn blog zetten. Dus de volgende dagen zullen er wat foto's verschijnen van de loopbaan van José Pauwels als wielrenner, misschien zijn er nog mensen die hem herinneren en daarom zet ik hier ook de naam bij die vroeger aan hem gegeven werd " de pals".

Voorstelling van de ploeg in 1949  

ploeg49 

Overwinnig te Brasschaat  in 1949 , Gert haar vader is degene met de bloemen en links staat Fred De Bruyne

Brasschaat49

Overwinning te Wetteren in 1950

Wetteren

27-10-06

Grootvader Gert (langs moeder)

Cyriel Van Lokeren
geboren: 10-09-1902 Vrasene
overleden: 26-12-1966 Sint-Niklaas

vanlokerencyrielv52

Wanneer deze foto juist genomen is weten we niet maar het is wel ten laatste in 1952.

22-10-06

Toneelvoorstelling

Het stuk van Roodkapje was deze keer weer heel goed geslaagd en meer dan eens tijdens de voorstelling lag iedereen in de zaal plat van het lachen. Het is nu al 3 jaar na elkaar dat ik naar deze mensen hun toneelopvoering ga kijken en steeds denk ik eraan terug met een lach op mijn gezicht en aan de mensen te zien deze avond doe ik dat zeker niet alleen. De acteurs zijn allemaal mensen die reeds op pensioen zijn en er zijn er zelfs verschillende bij die ouder dan 70 jaar zijn, dus om op die leeftijd telkens zo'n voorstelling te geven daar doe ik zeker mijn petje voor af. 

In deze voorsteliing van Roodkapje was er zelf een grote rol weggelegd voor een konijn en dit werd gespeeld door onze buurman, weet wel zeker dat erin het sprookje geen konijn voor komt maar toch slagen ze er elk jaar in om extra dieren of personen in hun voorstelling binnen te smokkelen en dit gebeurt altijd met groot succes.
Kan het hier helaas niet laten afspelen maar heb er wel enkele foto's getrokken om jullie een idee te geven van wat jullie gemist hebben.

De buurman : het wit konijntje

M4110097-1

Iedere toneelspeler en leden van het koor :

M4110108-1

De buurman en zijn vrouw die deel uitmaakte van het koor:

M4110109

21-10-06

Lang getwijfeld

Om deze foto op mijn blog te zetten heb ik heel lang getwijfeld en wel omdat de kwaliteit niet zo goed is maar zelf heb ik heel goede herinneringen eraan en kan jullie verzekeren dat deze foto ook heel wat heeft meegemaakt. Is samen met me verschillende keren in het water terecht gekomen en was dan ook nog getrokken met een van de eerste Polaroid cameras. En na een tijdje begonnen die toen nog te verkleuren, deze foto was wel in zwart -wit getrokken. De bovenste foto is de orginele en de onderste heb ik toch wat kunnen bijwerken zodat het wat duidelijker is.
Op de foto staan mijn broer Patrick en ik, en ik zal toen ongeveer 19 jaar geweest zijn denk ik en mijn broer een jaar of 10.

et
 
ik  

11:46 Gepost in Familie Etienne | Commentaren (1) | Tags: patrick, etienne

20-10-06

Zennen jèring broa nie

Ja mensen het zal met niet meer lukken om hier nog iets te posten vandaag want we krijgen weer bezoek deze avond, dus is dit mijn laatste berichtje. Kan dus ook niet meer op bezoek bij iemand gaan , maar dat doe ik morgen dan wel.
Jullie zullen zich waarschijnlijk afvragen wat er als tiltel staat geschreven wel dat is nu in het echt dialect van hier, dus begin maar al te ontcijferen he. In elk geval veel plezier ermee en tot morgen

17:28 Gepost in Familie | Commentaren (6)