10-10-06

1960

Toen mijn vader in 1960 naar Congo moest vertrekken met het Bataljon Bevrijding uit Siegen bleven mijn moeder en ik natuurlijk niet in Duitsland, want mijn vader vertrok namelijk voor ongeveer 3 maand naar Congo. Tijdens die 3 maand verbleven we bij de ouders van mijn moeder, en natuurlijk moest ik gans die tijd hier verder naar school blijven gaan.
Elke avond werd toen op de radio op Brt1 om 17uur afgeroepen wie er de dag nadien van de militairen zou terugkeren naar België, dus jullie kunnen jullie wel voorstellen dat het toen telkens stil was in huis en iedereen zat te luisteren of mijn vader zijn naam niet werd afgeroepen. Toen we na lang wachten eindelijk mijn vader zijn naam hoorden wisten we dat we de dag nadien naar de luchthaven moesten maar dat was wel de luchthaven te Melsbroek en niet van Zaventem.

De foto hieronder is getrokken op het koertje van mijn grootouders en was zo fier als een gieter dat ik de hoed van mijn vader mocht opzetten die hij in Congo had gedragen. Was toen 6 jaar en veel van mijn vrienden in België waren zo jaloers als iets omdat mijn vader daar naartoe was geweest , maar wij waren vooral tevreden dat hij gezond en wel terug thuis gekomen was.

et    

Commentaren

Kay is in da house, dat moet altijd wel zeer spannend zijn geweest.
En das een knap manneke op die foto se;-)
zonnekes en doeiie.

Gepost door: Sunny-Kay | 10-10-06

Stoer knaapje hoor! :-))) En in dat jaar vond nóg een belangrijke gebeurtenis plaats....toen werd IK namelijk geboren hahahahahhahaaaaa!!
Fijne avond nog Etienne!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-10-06

ja de tijden zijn wel anders nu he, met internet en gsm kan je altijd in contact blijven met het thuisfront. Moet toch wat geweest zijn, spannend afwachten en hopen dat alles ok was.

Gepost door: beesken | 11-10-06

:-) goeie morgen Etienne
knap bazeke hé :-)
zal wel elek dag heel zenuwachtig geweest zijn om daar te moeten zitten luisteren
een fijne woensdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-10-06

De acht van stanleystad,een weerzinkwekkende gijzeling Reisverslag door congo.Stuur een email indien U foto’s wenst van deze gijzeling.

Geachte vrienden

DE ACHT VAN STANLEYSTAD

DE ACHT VAN STANLEYSTAD
Dit boeiende boek is zeker een aanrader !!!

Wij zijn zes maanden gefolterd en mishandeld geweest door de rebellen in Congo.Waar ik nu nog steeds de gevolgen van draag.Het boek is niet geschikt voor gevoelige lezers.

Roland Marico getuigt:

Ter info: Roland Marico is geboren te Vlamertinge (Ieper) en woont nu te Leopoldsburg 3970 in de Guillaumelaan 5
Telf: 0475664281 011-747782
E mail : roland.marico@telenet.be


Als jongen van 19 jaar ben ik als militair verplicht geweest twee maal naar Congo te gaan 1960 en1961, daar heb ik zes maand gevangen gezeten.Wij zijn gefolterd en mishandeld geweest, wat kunnen toch sommige mensen gruwelijk zijn. Mijn goede vriend Frans Allaeys uit Vlamertinge heeft zijn leven gelaten in Congo toen ik daar was. Ze hebben hem nooit meer terug gevonden De basis van Koksijde is naar hem genoemd.
Momenteel komt het boek DE ACHT VAN STANLEYSTAD uit. Het heeft ongeveer 4 jaar in beslag genomen om al de nodige gegevens te verzamelen en te verwerken. Het is een waar gebeurd verhaal dat handelt over 8 Belgische soldaten, waarvan ik er een was. Zes maanden krijgsgevangen, in een hel van een Congolese gevangenis waar mishandelingen en folteringen dagelijks gebeurden.
. Een verhaal waar men dagelijks in doodsangst en in dramatische onzekerheid moest. In in indekranten werden hardnekkige geruchten werden verspreid met de melding over onze terechtstelling Het was op dat ogenblik dat Lumumba vermoord werd.Wij waren geen paras, maar gewone soldaten.


Indien U het rijk gellustreerde boek(160 bladzijden) in uw bezit wilt krijgen kan dat voor de spotprijs van 12,70..

onderstaand adres of bestellen via E-mail of via de telefoon.
Mijn adresgegevens:
Marico Roland
Guillaumelaan 5
B3970 Leopoldsburg
(: 0475/66 42 81 011747782
E-mail: roland.marico@telenet.be
Indien U mijn boek wenst kan je telefoneren, mailen,opsturen, of er zelf om komen, er word een overschrijving bij het boek gevoegd

Tel : 011-747782_______________________

Wij waren bij de Carabiniers in Siegen
Betaling kan geschieden na ontvangst van het boek d.m.v. bijgevoegde overschrijving
Met de sympathie van DEXIA Bank.
» Reageer (0)Gepost door: roland marico | 25-02-07

De commentaren zijn gesloten.