18-09-06

Terug in de tijd

Vandaag was ik wat aan het rondneuzen op het net en op die manier heb ik Google Earth op mijn pc geinstaleerd. Ben dan wat beginnen rond kijken in mijn streek en heb op die manier een foto gevonden van hoe de terreinen van de vroegere Boelwerf er een paar jaar geleden uitzagen en  dat is wel een heel groot verschil met toen de werf nog bestond.
Als men bedenkt aan hoeveel mensen er werk werd gegeven en hoe er in weer en wind gewerkt moest worden dan is het schandalig dat de werf dicht moest, want dit was de werkelijkheid. Niet zoals gezegd werd omdat er te weinig gedaan werd want ik heb na de sluiting in Nederland nog op een scheepswerf gewerkt en daar ging het er wel anders aan toe. Toen ik daar in Nederland werkte begreep ik pas goed wat er met de Boelwerf gebeurd was, die moest gewoon sluiten anders zat er niks op en dat enkel omdat er in Europa teveel scheepswerven waren, en natuurlijk ook omdat het moeilijk was om te concureren tegen de lage lonen in Azie. 

Het verschil van afwerking van de schepen tussen Nederland en de werven in Belgie was al enorm groot dat ik me soms afvroeg hoe het kwam dat men een schip in Nederland op die manier kon afleveren aan de reder. Wat daar door de reders werd goedgekeurd maakte op de Boelwerf geen schijn van kans om goedgekeurd te geraken. Dus kon ik samen met een 100-tal werknemers van de Boelwerf die op die werf in Nederland werkten direct begrijpen dat in België gewoon geen toekomst meer was geweest om nog langer open te blijven, en zeker niet als de reders hier zo streng waren.

De gronden van de werf rond 2004:               

 

 
 
 
 
 
 
 
 
De werf rond 1978:

 

    

00:29 Gepost in Boelwerf | Commentaren (7)

Commentaren

interessant Ik vind uw blog leuk, informatief en interessant. Proficiat en nog veel succes ermee!
groeten vanwege,

Gepost door: repelsteel | 18-09-06

een mooie maandagmorgen! Ik zie dat je weer op dreef bent! Hopelijk gaat het wat beter met je!
Ja ,moesten we alles weten wat er in die grote bedrijven achter de schermen gebeurt dan steigeren we tot boven de straaljagers!
Als je soms de openbare werken ziet zoals nu in onze stad dan vraag je je af wie die plannen heef gemaakt en doet uitvoeren! Van een gevaarlik kruispunt ,hebben ze hier bv een levensgevaarlijk kruispunt gemaakt!

Gepost door: magda | 18-09-06

:-) gelukkig dat het weer beter is en je mag praten
maar nu niet beginnen forceren hé Etienne
een fijne maandag verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-09-06

Die Aziatische concurrentie... deed hier ook (bijna) alle scheepswerven de das om hoor, daar is gewoon niet tegenaan te concurreren, hoe er ook gewerkt wordt!
Bedankt voor je reaktie op mijn blog, wij hebben ook getwijfeld om een tweede hond te nemen en zelfs ook nog om dezelfde reden als jij schrijft...bang te gaan vergelijken. Maar we vonden het toch té stil in huis... :-) En nu zeg ik: wat is er mis met vergelijken, elke hond is tóch anders! Onze tweede hond lijkt qua uiterlijk veel op zijn voorganger, maar verschilt in karakter als zwart met wit...echt niet te vergelijken! En ze zijn allemaal gewoon zo verschrikkelijk lief! :-)))
Hollandse groetjes.

Gepost door: mizzD | 18-09-06

;.) kom je een fijne maandag wensen en bedankt voor je bezoekje
nog een lieve groet noelle

Gepost door: noelle | 18-09-06

hee bedankt voor je fijne woorden liefs

Gepost door: frank | 18-09-06

Etienne we horen je wel niet maar zo te zien zal het praten al beter gaan , maar niet te hard van stapel beginnen lopen , alles moet zijn tijd hebben , en die fotos onder u bericht geven een zeer duidelijk beeld , van vroeger en nu.
nog een fijne avond Etienne , groetjes

Gepost door: uiltje4 | 18-09-06

De commentaren zijn gesloten.