31-08-06

Zou het lukken ??

Weet wel dat ik nog een pak bezoekers te gaan heb, maar de laatste tijd krijg ik soms per dag veel bezoekers op mijn blog. Kan nu wel vandaag niet op al mijn favoriete blogs gaan kijken dus dat zal ook al een pak schelen, maar de mogelijkheid bestaat toch dat ik aan mijn 7000ste bezoeker kom.

Dus als het lukt wil die 7000ste bezoeker dan eens een linkje achter laten dan komt die bij mijn favoriete blogs te staan.   

08:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (6)

29-08-06

 Paddestoelen

Gauw nog even een berichtje plaatsen voor ik in mijn bedje kruip.
Vandaag heeft mijn vrouw in onze bloembak buiten paddestoelen zien staan en met het weer dat we al gans de maand hebben is dit natuurlijk niet verwonderlijk. Is wel de eerste keer dat we dit meemaken en indien mogelijk zou ik wel graag te weten willen komen welke soort het feitelijk is, dus daarvoor plaats ik hier de foto ook maar :

Voor de rest wil ik jullie allemaal een goede nachtrust wensen en hopelijk zien we morgen het zonnetje wat meer. 

23:46 Gepost in Natuur | Commentaren (6) | Tags: paddestoelen

Vroegere hobby

Voordat we naar hier komen wonen zijn had ik nog een hele plezante hobby namelijk astronomie. Er waren toen verschillende nachten dat ik speciaal tijdens de nacht uit mijn bed kwam om  de een of andere speciale gebeurtenis te bekijken, en heb zo wel het een en ander gezien. Ook tijdens de dag kon ik me daarmee bezighouden want dan kon je naar de zon kijken met een speciale filter op de telescoop om naar de zonnevlekken te kijken. En tijdens de dag moest ik kan ook nog eens alles in een soort logboek schrijven van wat ik tijdens de nacht gezien had.

Heb verschillende prachtige dingen gezien tijdens die nachten zoals de ringen van Saturnus, de 4 grootste manen van Jupiter en dan nog de Andromedanevel dat is het dichts bijzijnde melkwegstelstel en dan nog allerlei  dubbelsterren. En zeker niet te vergeten de maan en die was het mooist als ze nog niet vol was dan kon je in de schaduw reeds bergkammen zien liggen en als ik de grootste vergroting gebruikte dan kon ik kraters te zien krijgen van een 6 km doorsnede.

Op den duur door in verschillende tijdschriften te lezen over het fotografen van je waarnemingen ging ik daar ook aan beginnen, maar makkelijk was anders en je had er feitelijk ook veel voor nodig. Heb feitelijk maar 1 foto getrokken en die was feitelijk nog niet zo goed maar voor mezelf was dit reeds voor de eerste keer een heel goed resultaat,
het is ook de foto die jullie hier onderaan zien.

Heb al dikwijls terug willen beginnen met die hobby , maar ja het beste ogenblik omdat te doen is tijdens de winter omdat de luchtkwalitiet dan beter is. Maar door de huidge omstandigheden kan ik niet meer tegen de kou dus kan ik dat wel vergeten. Wat nu nu wel veel doe is alles volgen op verschillende sites en dat kunnen jullie wel zien bij mijn links, op die manier blijf ik toch nog op de hoogte.

De bewuste foto:

  

11:37 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (0) | Tags: etienne

28-08-06

Station

Er is nog een oude foto van het station hier op gedoken uit 1875 en als men die vergelijkt met het huidige station dan is er toch al heel wat veranderd.

1875:

2006, station rechts op de foto

27-08-06

Oude kameraden

Dankzij een bericht met wat foto's erbij dat ik eens geplaatst heb in mijn blog over mijn legerdienst in Siegen ben ik vandaag nog een paar namen te weten gekomen van sommige kameraden van toen op die foto. Die mensen waren gewoon wat op Google aan het zoeken en zijn zo op mijn blog terecht gekomen.

Dus is het niet alleen maken van vrienden waarvoor een blog diend maar ook nog om vroegere vrienden terug te vinden en dit komt voor mij wel onverwacht.  

23:48 Gepost in Algemeen | Commentaren (0) | Tags: siegen

Snurken

Denk dat ik deze nacht weer een snurkconcert gegeven heb, want toen ik deze morgen wakker werd en ik me omdraaide om naar mijn vrouw te kijken lag ze er niet meer en aangezien ze vorige avond gaan helpen was op die feesten kon het niet zijn dat ze al op was.

Volgens dat ze me al meermaals verteld heeft schijn ik de laatste tijd wat af te snurken tijdens mijn slaap en ze hoort me zelf snurken al ze nog beneden zit en ik al aan het slapen ben. Moet dus werkelijk de moeite waard zijn  denk ik , want ben er zelf al eens van wakker geworden. 

Heeft misschien ook een voordeel want als er iemand tijdens de nacht inbreekt kan die misschien denken dat er ergens een hond rondloopt he. In elk geval heb ik deze nacht dan toch weer veel plaats in mijn bed gehad en dat is ook al iets waard, maar of de vrouw daar zo tevreden over zal zijn is nog afwachten natuurlijk. 

10:33 Gepost in Familie | Commentaren (5) | Tags: gert, etienne

26-08-06

Eenzaam

Deze avond ben ik nog eens alleen thuis want mijn vrouw is op de laatste avond van de wijkfeesten   hier nog eens gaan helpen, eerlijk gezegd valt het toch wat tegen en zeker nu al wat op de televisie is ik al gezien heb en wat doe je zo dan al als je alleen thuis zit ???

Aan de pc zitten kun je natuurlijk doen maar dat doe ik reeds bijna een ganse dag als het buiten geen al te best weer is, dus heb ik maar wat gezapt op tv en voor de rest wat gelezen.

Op zulke momenten besef je maar best wat het zou zijn indien je elke dag alleen zou zijn en hoeveel je elkaar wel zou missen na al die jaren dat je al samen bent. Zou het niet meer gewoon kunnen worden om hier altijd alleen te moeten zijn, maar ja als je elke dag samen bent dan denk je daar natuurlijk niet zo over na. maar nu ik het zo eens meemaak besef je maar pas echt hoe ons leven op elkaar is ingesteld en dat het niet meer te doen zou zijn zonder elkaar.

Om het kort te houden , mijn vrouw is nog maar een paar uur weg en mis haar al en na 30 huwelijk wil dit dan toch nog wat zeggen vind ik. 

22:42 Gepost in Algemeen | Commentaren (2)