29-08-06

Vroegere hobby

Voordat we naar hier komen wonen zijn had ik nog een hele plezante hobby namelijk astronomie. Er waren toen verschillende nachten dat ik speciaal tijdens de nacht uit mijn bed kwam om  de een of andere speciale gebeurtenis te bekijken, en heb zo wel het een en ander gezien. Ook tijdens de dag kon ik me daarmee bezighouden want dan kon je naar de zon kijken met een speciale filter op de telescoop om naar de zonnevlekken te kijken. En tijdens de dag moest ik kan ook nog eens alles in een soort logboek schrijven van wat ik tijdens de nacht gezien had.

Heb verschillende prachtige dingen gezien tijdens die nachten zoals de ringen van Saturnus, de 4 grootste manen van Jupiter en dan nog de Andromedanevel dat is het dichts bijzijnde melkwegstelstel en dan nog allerlei  dubbelsterren. En zeker niet te vergeten de maan en die was het mooist als ze nog niet vol was dan kon je in de schaduw reeds bergkammen zien liggen en als ik de grootste vergroting gebruikte dan kon ik kraters te zien krijgen van een 6 km doorsnede.

Op den duur door in verschillende tijdschriften te lezen over het fotografen van je waarnemingen ging ik daar ook aan beginnen, maar makkelijk was anders en je had er feitelijk ook veel voor nodig. Heb feitelijk maar 1 foto getrokken en die was feitelijk nog niet zo goed maar voor mezelf was dit reeds voor de eerste keer een heel goed resultaat,
het is ook de foto die jullie hier onderaan zien.

Heb al dikwijls terug willen beginnen met die hobby , maar ja het beste ogenblik omdat te doen is tijdens de winter omdat de luchtkwalitiet dan beter is. Maar door de huidge omstandigheden kan ik niet meer tegen de kou dus kan ik dat wel vergeten. Wat nu nu wel veel doe is alles volgen op verschillende sites en dat kunnen jullie wel zien bij mijn links, op die manier blijf ik toch nog op de hoogte.

De bewuste foto:

  

11:37 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (0) | Tags: etienne

De commentaren zijn gesloten.