25-08-06

Een dipje

Gezien het uur is het feitelijk nog wat te vroeg om nu iedereen al een goede morgen te wensen maar heb zo van die nachten dat ik niet kan slapen en wat doet een mens dan om de nacht door te komen. Als je reeds 9 jaar invalide bent heb je niet veel zin meer om een ganse nacht achter de televisie door te brengen dat heb ik de eerste maanden al meer dan genoeg gedaan en lezen gaat mij ook zo goed niet meer af als een jaar geleden. Dus kruip ik maar achter de pc.

Had me voorgenomen om niet meer over mijn ziekte hier nog iets te schrijven aangezien ik dit reeds allemaal al eens in een paar berichtjes heb uitgelegd, en voor die berichten heb ik ook een ander forum namelijk dat van chronische zieken waarvan in de rechterkolom een link staat. Maar soms is het weleens nodig om er ook over te praten met gezonde mensen en alleen al om die mensen te leren begrijpen wat het is om als zieke door het leven te moeten gaan, want als chronische pijnpatient krijgt men  veel onbegrip van de gezonde mensen. Alleen al door het feit dat men niet altijd aan je ziet dat je ziek bent en pijn hebt, maar op den duur leer je dat goed weg te steken en door je medicatie is het ook niet steeds dat je ganse uren van de dag in je bed moet doorbrengen.

De laatste tijd gaat het echter terug wat slechter met me en zoals gewoonlijk is er weer het een en ander bijgekomen. Zo heb ik nu terug een pak meer last van kramp in mijn been en voet en zeker die voet maakt me ongerust want begin daar steeds minder en minder gevoel in te krijgen, en sinds een paar weken is dat nu ook begonnen in mijn andere voet. Wist reeds van de dokter dat dit zou gebeuren maar toch verrast het me dat het nu al zover is. Mijn slechte been en voet zwelt soms zo hard opdat ik geen schoen meer kan aandoen en dat is iets nieuws dat ik nog maar een paar maand geleden ben beginnen krijgen. Ook mijn gewichtsverlies is niet meer normaal want sinds mei ben ik al 20 kg afgevallen, nu zullen veel onder jullie zeggen dat dit mooi is meegenomen maar het is niet normaal voormij want door de morfinepomp die ik heb zou ik normaal aan gewicht moeten bijkomen. Toen ik in juli mijn pomp ging laten vullen heb ik dit allemaal tegen de dokter gezegd en die kon er ook niet goed aanuit en hij ging er eens met verschillende dokters over praten. Op 11 september moet ik terug komen om mijn pomp te laten vullen en dan ga ik misschien meer te weten komen. Ik hoop in elk geval dat ik voor de rest geen nieuwe onderzoeken en testen meer moet laten doen want dit heb ik jaren meer dan genoeg moeten laten doen en eerlijk gezegd ben ik dit kotsbeu.

Ik hoop dat jullie me dit bericht niet kwalijk nemen want ik wil zeker niet overkomen als iemand die steeds maar ligt te zagen over zijn ziekte, maar aangezien deze blog toch over de familie en het dagelijkse leven gaat vond ik wel dat ik het recht had omdit hier even te vermelden. Kan nu misschien negatieve reacties krijgen maar dat neem ik er dan maar bij, jullie mogen gerust weten dat het leven steeds geen zonneschijn is. Hoop enkel op jullie begrip voor deze posting , meer verlang ik niet.  

02:17 Gepost in Ziek | Commentaren (16) | Tags: etienne

Commentaren

geen begrip? Waarom zouden we geen begrip en respect voor je opbrengen? Tuurlijk mag je dit berichtje schrijven en posten! Het is ten eerste jouw blog, ten tweede is niemand verplicht om hier te lezen!
Ik wens je heel veel sterkte en toch nog een beetje rust vannacht. Slaapwel!

Gepost door: dinges | 25-08-06

geeft toch niet ! Hallo Etienne, ik zag je beicht op mijn gastenboek, zo lief ! Dankjewel !
Ik ben nu eventjes snel snel aan het kijken bij je en zie dat ik meer moet lezen maar daar heb ik helaas nu geen tijd voor, het werk roept....
Maar ik wil al wel even zeggen dat je natuuurlijk HELEMAAL geen zaag bent als je over je ziekte schrijft ! Dit is juist een goede uitlaatklep voor je denk ik toch !
Vanavond kom ik terug hier lezen ok ?!
Hopelijk toch een fijne dag en veel sterkte !

Gepost door: Nicky | 25-08-06

Goede morgen bedankt voor je bezoekje... en wat lees ik hier..
neen hoor ! je bent helemaal geen zaag! Soms kan het goed doen om dat eens van je af te schrijven!
Nog heel veel sterkte en probeer er toch een aangename dag van te maken!

Gepost door: Lizy | 25-08-06

iedereen heeft zo van die periodes , dat ... Hij of zij eens moeten kunnen neerschrijven over wat ze voelen...ikzelf heb een Rug die enorm problemen veroorzaakt...Ik ben 32 en ik zit thuis al een paar jaar met men rug, deze blog houd me opgewekt ...omdat ik kan neerschrijven hoe ik me soms voel...je hoeft dat niet vervelend te vinden, het is volkomen normaal...en het lucht al eens op om het neer te kunnenschrijven....
Mensen hebben soms meer begrip dan je zou denken hoor!

Liefs!En sterkte!

Gepost door: Laminata | 25-08-06

hallo veel sterkte en je bent zeeker geen zaag

Gepost door: frank | 25-08-06

HI! bedankt voor je bezoekje....enne zaag??? je maakt toch zeker zelf uit wat je hier post zeker!! Ik weet dat je als pijn patient veel onbegrip krijgt,omdat mensen meestal niet kunnen zien dat je ziek bent en denken alleen maar dat je lui bent ofzo. Ik hoop voor je dat het wel allemaal weer wat beter te dragen valt want 20kg afvallen op zo'n korte periode is inderdaad niet normaal. evengoed een fijne dag gewenst voor zover het gaat natuurlijk. groetjes

Gepost door: mama van 2 | 25-08-06

*** Tuurlijk mag je iets schrijven over je ziekte, het is toch je eigen blog?!!
Sterkte en een fijne dag toegewenst!

PS. Dank je voor de mail, heb er ook al aan gedacht om naar de operator te bellen, maar het is mijn ouders die moeten beslissen hé. Misschien stopt het vanzelf wel.. Eens kijken of hij vandaag terug belt.

Lieve groetjes

Gepost door: Soulmates | 25-08-06

iedere donkere wolk heeft een gouden randje Als nieuwkomertje op de blog is het een hart onder de riem als je opbeurende reactie krijgt. Ben daarom ook effe komen piepen bij jou.

Je lichaam wil misschien niet goed mee, maar wat er in je hart zit is mooi. Je straalt warmte en genegenheid uit en dat maakt je een mooi mens, Etienne!
Heel veel warmte en (ver)licht(ing) gewenst tijdens deze donkere dagen.

Gepost door: ciebietje | 25-08-06

Beterschapswens Ik breng je een een emmer met geluk, een toverpilletje tegen de pijn en een berg vriendschap.
Lieve groetjes van Daisy

Gepost door: Daisy | 25-08-06

Ik wens je veel sterkte toe en hopelijk is de pijn dragelijker geworden ondertussen.Je hebt zeker het volste recht om dit hier neer te schrijven , iedereen mag zich uiten hoe en waar hij het wilt.Ik vindt je een heel moedige persoon en ik vindt het positief dat je dit naar de buitenwereld brengt.Anderen leven met je mee en voor diegene die het ook meemaken , kan dit bericht van jou zeker en vast helpen.
Ik wens je veel sterkte en ik kom vanavond nog eens piepen om misschien al iets nieuws te lezen.

groetjes en een dikke knuffel

Gepost door: cica | 25-08-06

Dag Etienne. Soms doet het deugd om het allemaal eens van je af te schrijven.
Daarbij ... het is uw blog en niemand is verplicht om het te lezen.
Ik wens je toch een fijne dag en veel sterkte.
Lieve groetjes :-)

Gepost door: Lady Rosita | 25-08-06

hallo Hoi etienne
ik wens je veel sterkte en moed , en je hebt gelijk dat je schrijft over wat je meemaakt en hoe je je voelt,mensen kunnen er dan eensbij stilstaan dat gezond zijn niet zo evident is,, Ik wens je het beste
Geert

Gepost door: geert | 25-08-06

Wie je een zaag vindt ... ... tja die moet dan maar op een ander gaan lezen hé, Etienne.
Maar volgens ik de meesten hier heb leren kennen, is dit een sterke blogkring die je zo maar niet zal laten vallen.
Ik wist niet dat je ziek was. Ben niet zo ver gaan terug lezen in je blog.
Het is duidelijk dat de blog een fantastische uitlaat is voor velen die allerhande ziektes hebben. En ik vind dat je die uitlaat moet gebruiken.
Men kan nu moeilijk zeggen dat jij hier continu staat te neuten over je ziekte, het bewijs is dat ik er na 2 maand niets van wist.
Nog een fijne avond ondanks alles

Gepost door: Breydel | 25-08-06

hallo Etienne, Iedereen heeft zijn ups en downs en de ene mens kan er niet over spreken en de andere wel. En als jij daar behoefte aan hebt moet je dat doen. Schrijven brengt ook "verlichting" zij het dan van de geest .
Nog het allerbeste en zoals Breydel schrijft je zit in een hechte blogkring!
Kop op, morgen is er beslist een gouden randje rond de donkere wolk!

Gepost door: magda | 26-08-06

etienne etienne,
ik ken je van het andere forum, ken je ook al jaren, en weet zelf dat je ups en downs hebt. maar het eens zeggen of schrijven kan echt geen kwaad, denk zelfs dat dat beter is. dus geen verontschuldigingen omdat je dit hier nu schrijft. je bent nen toffe gast, hebt een mooi gezin, en ondanks alles sta je voor iedereen klaar. ik weet wat je doormaakt, en van mij heb je alle steun.

veel liefs, rieke

Gepost door: rieke | 23-09-06

Hallo Etienne, nu heb ik wel een berichtje achtergelaten ;-) Groetjes, Tacha

Gepost door: Tacha | 26-01-07

De commentaren zijn gesloten.