11-08-06

Verschillende culturen

De laatste dagen heb ik niet veel nieuws te melden vandaar dat er ook geen nieuwe berichtjes verschijnen, maar gisterenavond gebeurde er toch iets onverwachts en dat wil ik hier toch even vermelden. Het is namelijk zo dat we in een straat wonen met veel verschillende nationalititeiten en regelmatig wordt er onderling al eens eten uitgewisseld en meestal valt dat heel goed mee. Op die manier hoeven we feitelijk niet op reis te gaan om van andere culturen te proeven.
Wat nu gisterenavond betrefd, we waren naar de tv aan het kijken toen er plotseling gebeld werd en het was een marokaanse vrouw die een paar huizen verder woont en die juist terug thuis waren van hun reis naar Marokko. Veel contact met dat gezin hebben we echter niet omdat ze nog veel problemen hebben met onze taal, maar als we elkaar tegenkomen op straat sprekn we toch steeds tegen elkaar. Wel die vrouw vroeg aan mijn vrouw om een minuutje te wachten aan onze deur en toen de vrouw terug kwam had die 2 borden bij. Het ene bord lag vol met cactusvijgen en het andere met marokaanse koekjes, heb direct die vijgen geproefd en kan gerust zeggen dat die heel wat lekkerder waren dan degene die je hier in de winkel kunt kopen. Normaal lust ik geen koekjes maar deze heb ik eens geproefd om te weten hoe die zouden smaken en ik heb er gans de avond niet meer kunnen afblijven want ze waren wel heel erg lekker. Had reeds koekjes geproefd van de turkse gezinnen hier maar die vond ik veel te zoet en plakkerig, maar deze van Marokko waren een gans stuk beter.
We wonen hier nu reeds 10 jaar en we hebben eens geteld hoeveel verschillende nationalieteiten hier wonen en op dat moment waren het er 12, in het begin dat we hier kwamen wonen was ik eerlijk gezegd er niet zo gerust in want dit was nieuw voor ons, maar na al die jaren zouden we nergens anders meer willen wonen. Op reis gaan hoeven we niet te doen want we leven hier in een straat met alle mogelijke nationaliteiten en culturen, en problemen onderling zijn er niet. Zelf de politie komt hier niet in de straat omdat volgens de commisaris hier toch nooit iets verkeerd gebeurd, dus zoals jullie kunnen zien is het perfect mogelijk om met verschillende culturen op een heel goede manier te kunnen samenwonen zonder dat er problemen hoeven te zijn.
Wilde dit hier toch even vermelden omdat we steeds maar weer te horen krijgen dat het samenleven met andere culturen niet makkelijk is, maar onze ondervinding is dat als iedereen gewoon vriendelijk is tegen elkaar het heel gezellig kan zijn om in zo'n omgeving te wonen.         

12:28 Gepost in Algemeen | Commentaren (7)

Commentaren

sorry hoor maar dat is gewoon een testblog hé ;-) dus je moet geen schrik hebben dat dat zo som is ;-) da's ook de bedoeling hé ;-) grts,

joris

Gepost door: joris | 11-08-06

samen leven is niet onmogelijk In onze (Gentse) straat is ook een groot huis met 13 apart verhuurde kamers. Hier wonen liefst 12 verschillende nationaliteiten tesamen. Een tijdje geleden deed de politie een inval op zoek naar illegalen. Ze hebben er geen enkele gevonden. Alleen hebben ze met iedereen eens gesproken omtrent het vuil dat rondom het woonhuis lag. Resultaat: nu ligt het er weer proper bij en alle bewoners leven vredevol naast elkaar. Samenleven van culturen: dus toch mogelijk, vind ik.

Gepost door: eric | 11-08-06

Opgroeien Hi ten eerste leuk dat je hebt gereageerd...zo vereenzaam ik hier niet :-)

Ik ben als kind opgegroeit tussen de verschillende nationaliteiten en ik ben er geen slecht mens van geworden. Tuurlijk zijn de culturen heel verschillend en reageren ze soms heel heftig op iets. Maar helaas zijn de rotte appels niet de oudere generatie ..maar dat jonge grut ...die verzieken het voor de andere ! Ik kan mij ook nog heel helder herinneren dat ik altijd stiekum bij de turkse buurvrouw ging eten...pa en ma niet blij ...want om 5 of 6 uur had ik allang geen honger meer en ik stonk een uur in de wind naar de knoflook hahahaha....Nee hoor vaak kunne wij nog veel leren van andere culturen ...

groetjes BiBi

Gepost door: BiBi | 11-08-06

Ik zou zowel ... ... positief als negatief kunnen reageren, zowel op autochtoonse als allochtoonse buren, maar ik ga me beperkingen tot te zeggen, dat jouw situatie toch heel tof lijkt, als de "mix" werkt, grotejes en fijn weekend

Gepost door: Breydel | 11-08-06

:-) mooi toch als iedereen in vrede naast elkaar kan leven
een prettige zondag nog Etienne
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-08-06

Et Bedankt voor het tekenen....kom strakjes bij jou eens lezen, ga nu werken....groetjes viv

Gepost door: viv | 14-08-06

** Dankje voor je bezoek

Groetjes

Gepost door: animar | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.