25-06-06

Zondag

Het ziet ervoor vandaag niet  zo goed uit buiten en hier zijn zelfs al wat druppels gevallen, zal dus binnen moeten blijven en dat ben ik nu niet meer gewoon.
De dag is ook niet zo goed begonnen want ben opgestaan en had al overal pijn en dat is toch al lang geleden dat ik dat heb mee gemaakt. Kan zeker niet zijn door iets dat ik gisteren gedaan heb want feitelijk was het een rustige dag. Tijdens de week had ik op een bepaald moment het gevoel alsof er iets in mijn rug verschoof en sindsdien is het niet meer volledig goed geweest. Ik hoop nu maar dat hetgeen er verplaatst is niet voor problemen blijft zorgen want volgende week begint hier de kermis en staan er allerlei activieteiten gepland. En er zijn er verschillende waar ik toch graag naar zou gaan kijken, maar als de miserie met de rug terug zou beginnen dan zou dit wel eens dik kunnen tegenvallen.
Als het zou blijven duren zou ik wel naar de pijnkliniek kunnen bellen maar eerlijk gezegd ben ik de dokters ondertussen ferm beu geworden en moet toch op 31 juli naar de kliniek om mijn pomp te laten vullen, dus als ik het kan houden dan zou ik het dan ook tegen de dokter kunnen zeggen. Kan nu enkel maar hopen dat het niet slechter wordt zodat ik gewoon tijdens de  kermis met mijn vrouw zoveel mogelijk kan doen want ze heeft de laatste jaren al genoeg moeten missen. 

09:59 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

22-06-06

Helpen bij de buren

Als het weer het toelaat wordt er in de tuin van de buurman steeds wel iets gedaan en deze keer was het de tijd voor het planten van de prei. Eer de prei in de grond kan gestoken worden moet er eerst nog het een en ander gedaan worden, het omrijden van de grond, plaatsen van boorden en dan de gaten waar de prei moet komen. Als dat allemaal gedaan is moet dan nog een net gespannen worden om de prei tegen het ongedierte te beschermen.

Omrijden van de grond

Maken van de gaten, mijn vrouw met de buurman

Planten van de prei, mijn vrouw samen met de buurvrouw

Alles is gedaan en het net is erover aangebracht

20-06-06

De buren

Onze buren hebben een grote groententuin en als we kunnen gaan we daar steeds een handje toesteken, het is wel geen gewone groentetuin want alles wordt daar biologisch gekweekt en dat betekend een pak werk maar we doen het toch met plezier want gedurende gans het jaar moeten we ons geen groenten kopen omdat we die steeds van de buren krijgen. Dus het ene plezier is zeker het andere waard.

De tuin van de buren (naar achter):

Naar voor:

Zoals jullie kunnen zien groeit er veel onder netten, dat is enkel om het ongedierte zo weinig mogelijk kans te geven om de groeten te beschadigen.

13-06-06

Warm !!!!!!!

Eindelijk wat koeler, ben juist binnen gekomen en gans de dag wist ik niet waar kruipen van de warmte. is nu ook wat aan het regenen en alles staat hier open in huis om toch maar wat frisse lucht binnen te krijgen. Maar het is geen regen alleen dat we hier krijgen maar ook volop donder en bliksem en er zitten een paar mooie exemplaren bij :

Heb wel graag dat het mooi weer is maar de temperaturen van de laatste dagen waren toch teveel van het goede en dat het de volgende dagen wat frisser zou zijn kan zeker geen kwaad. Maar ja zondag zou het al terug 28° zijn en dat is natuurlijk weer teveel voor mij.   

23:37 Gepost in Natuur | Commentaren (3)

10-06-06

Zalig

Was gisteren zalig om zolang buiten te kunnen blijven zitten, was ook de eerste keer dit jaar dat we niet naar binnen moesten omdat er teveel wind was. We hopen nu maar dat het niet de laatste avond zal zijn want tenslotte beginnen binnenkort te dagen toch terug korter te worden.

Er moet natuurlijk wel altijd iets verkeerd lopen en waarom zou het nu anders zijn? Door de warmte heb in namelijk weer terug last van een gezwollen been en voet, en was juist maandag gestopt met het nemen van vochtafdrijvers daarvoor dus zou ik feiltelijk opnieuw moeten beginnen maar denk er toch niet aan. Waarom kan het nooit eens een dag zijn zonder dat er weer iets lastig moet voorvallen, hebben we de laatste jaren mischien nog niet miserie genoeg meegemaakt ?? Wanneer gaat het eindelijk eens allemaal stoppen, waarschijnlijk nooit meer  denk ik.  

02:29 Gepost in Ziek | Commentaren (1)

08-06-06

Het begin, februari 2006

Tijdens de winters kan ik het nog steeds moeilijk hebben en moet ik opletten dat ik niet terug steeds in de put geraak want het ondanks het feit dat ik nu een pak minder pijn heb kan ik het nog steeds niet goed aanvaarden dat ik voor de rest van mijn leven thuis zal zitten.
Heb wel geluk dat ik internet heb en op die manier me kan bezighouden, op die manier al veel nieuwe mensen heb leren kennen die ook allemaal in hetzelfde schuitje zitten als ik maar toch zou ik nog iets anders willen doen dan steeds maar gewoon praten met die mensen. Maar weet niet goed wat ik moet doen. Had wel al gehoord over bloggen en kom dan ook eens kijken wat het feitelijk is en wat je er allemaal mee kunt doen. Nadat ik een paar blogs bezocht heb ben ik eraan verkocht en start ik ook eentje op, Het eerstje uurtje is het veel zoeken en veranderen en weet ik ook niet goed wat ik er feitelijk allemaal ga op zetten en begin ik maar met gewoon ons gezin met de kinderen erop te zetten met hun foto's. Maar na een bezoekje van mijn vader tegen wie ik het verteld heb, zegt hij ineens dat ze nog wel wat liggen hebben uit de oude doos van foto's en documenten van de familie, en dat is feitelijk het startsein voor mijn blog want nu heb ik tenminste een doel. Dus kan ik beginnen met alles in te scannen en de foto's en documenten aan te passen aan het formaat voor op de blog.
We zijn nu een paar maand verder en nog steeds ben ik blij dat ik ermee begonnen ben en moet toegeven dat het bijna een verslaving is geworden. Nog steeds probeer ik dingen op mijn blog te veranderen en soms lukt het en soms niet maar dat is juist het plezante eraan vind ik.
Hoop in elk geval nog lang te kunnen doorgaan ermee en zeker tijdens de wintermaanden, zelfs met dit mooie weer zet ik bijna dagelijks wel iets nieuws op mijn blog en dat is de eerste keer dat ik met mooi weer aan de pc kom zitten want dat was anders nooit het geval. Dus is het een zeker een heel goed idee geweest om de blog te beginnen.         

05:05 Gepost in Familie | Commentaren (1) | Tags: etienne

07-06-06

Eindelijk terug een leven 2005

Stilaan beginnen de bijwerkingen van de hoge dossisen morfie van de klevers te verminderden en wordt ook mijn humeur terug beter. Week na week begint het leven hier terug stilaan in de plooi te vallen en dat werd eerlijk gezegd meer dan tijd voor iedereen.
Acht weken na de inplanting van de pomp moet ik de pomp terug laten vullen en de eerste keer weet ik niet goed wat ik er moet van verwachten , weet wel hoe het in zijn werk gaat maar daar houd het ook mee op. Als de dokter met de naald door de huid in de pomp steekt is het wel even schrikken maar feitelijk valt het toch nog goed mee, en de dossis moet voor mij niet verhoogd worden dus dat is ook al een pluspunt. Volgens de dokter is het met de pomp eersteklas dus hoef ik me daar geen zorgen over te maken, en ben blij dat ik  na al die jaren van miserie eindelijk eens terug een normaal leven kan beginnen hebben.
Als onze dochter komt vertellen dat ze voor een week op reis gaat in haar eentje vraagt ze plots of mijn vrouw geen zin heeft om mee te gaan en ik zie dat ook direct zitten omdat ze al jaren genoeg voor mij moeten zorgen heeft en niks aan haar leven heeft gehad. Dus in september gaan moeder een dochter voor een weekje naar Turkije en over mij hoeft deze keer niemand zich nog zorgen te maken want ik kan nu terug voor mezelf zorgen.

De week in Turkije doet mijn vrouw heel veel goed en het is haar aan te zien als ze terug naar huis komt, maar spijtig genoeg heb ik niet zo'n goed nieuws voor haar. Tijdens haar reis moest ik namelijk in de kliniek zijn om mijn pomp te laten vullen en een paar dagen daarvoor kon ik mijn pomp ineens recht zetten in mijn buik en toen ik dat tegen de dokter vertelde probeerde hij het direct zelf en met hetzelfde resultaat. Had de pech dat de pomp was losgekomen en dat ik vanaf nu elke morgen aan de pomp moest voelen of ze nog juist zat, als ze zou gekeerd zijn moest ik direcht naar spoed komen en daar zou de dokter ze dan proberen keren als dat niet lukte moest ik direct geopereerd worden om de pomp terug goed te plaatsen. Dus moest weer eens lukken dat dit bij mij moest gebeuren en volgens de dokter had hij dit nog nooit meegemaakt. Begon er ook steeds meer last van te krijgen want bij sommige houdingen schoof de pomp over mijn ribben en dat deed echt geen deugd. Maar ja ze wilden er voorlopig niks aan doen dus moest ik maar voorzichtig zijn.
Ondanks deze tegenslag mag ik toch niet klagen over dit jaar want het is het beste jaar dat ik sinds lange tijd al gehad heb.

Mijn vrouw en de dochter op vakantie:

 

   

20:45 Gepost in Ziek | Commentaren (2) | Tags: gert, peggy, etienne, morfine, pijn