07-06-06

Eindelijk terug een leven 2005

Stilaan beginnen de bijwerkingen van de hoge dossisen morfie van de klevers te verminderden en wordt ook mijn humeur terug beter. Week na week begint het leven hier terug stilaan in de plooi te vallen en dat werd eerlijk gezegd meer dan tijd voor iedereen.
Acht weken na de inplanting van de pomp moet ik de pomp terug laten vullen en de eerste keer weet ik niet goed wat ik er moet van verwachten , weet wel hoe het in zijn werk gaat maar daar houd het ook mee op. Als de dokter met de naald door de huid in de pomp steekt is het wel even schrikken maar feitelijk valt het toch nog goed mee, en de dossis moet voor mij niet verhoogd worden dus dat is ook al een pluspunt. Volgens de dokter is het met de pomp eersteklas dus hoef ik me daar geen zorgen over te maken, en ben blij dat ik  na al die jaren van miserie eindelijk eens terug een normaal leven kan beginnen hebben.
Als onze dochter komt vertellen dat ze voor een week op reis gaat in haar eentje vraagt ze plots of mijn vrouw geen zin heeft om mee te gaan en ik zie dat ook direct zitten omdat ze al jaren genoeg voor mij moeten zorgen heeft en niks aan haar leven heeft gehad. Dus in september gaan moeder een dochter voor een weekje naar Turkije en over mij hoeft deze keer niemand zich nog zorgen te maken want ik kan nu terug voor mezelf zorgen.

De week in Turkije doet mijn vrouw heel veel goed en het is haar aan te zien als ze terug naar huis komt, maar spijtig genoeg heb ik niet zo'n goed nieuws voor haar. Tijdens haar reis moest ik namelijk in de kliniek zijn om mijn pomp te laten vullen en een paar dagen daarvoor kon ik mijn pomp ineens recht zetten in mijn buik en toen ik dat tegen de dokter vertelde probeerde hij het direct zelf en met hetzelfde resultaat. Had de pech dat de pomp was losgekomen en dat ik vanaf nu elke morgen aan de pomp moest voelen of ze nog juist zat, als ze zou gekeerd zijn moest ik direcht naar spoed komen en daar zou de dokter ze dan proberen keren als dat niet lukte moest ik direct geopereerd worden om de pomp terug goed te plaatsen. Dus moest weer eens lukken dat dit bij mij moest gebeuren en volgens de dokter had hij dit nog nooit meegemaakt. Begon er ook steeds meer last van te krijgen want bij sommige houdingen schoof de pomp over mijn ribben en dat deed echt geen deugd. Maar ja ze wilden er voorlopig niks aan doen dus moest ik maar voorzichtig zijn.
Ondanks deze tegenslag mag ik toch niet klagen over dit jaar want het is het beste jaar dat ik sinds lange tijd al gehad heb.

Mijn vrouw en de dochter op vakantie:

 

   

20:45 Gepost in Ziek | Commentaren (2) | Tags: gert, peggy, etienne, morfine, pijn

Commentaren

verdraaide pomp etje, ik kan nu pas goed lezen wat je allemaal te vertellen hebt en weet nu ook hoe ik moet antwoorden. is dat tegenslag hebben met die pomp, kan me goed voorstellen dat het je bang heeft gemaakt.
ik hoop dan ook dat je het niet meer meemaakt.


rieke

Gepost door: rieke | 09-06-06

Ook een pijnpomp Hoi,

Ik vroeg mij het volgende af, ik heb ook een inwendige pomp en wil naar Turkije maar ik mag niet door de detectiepoortjes heen op de luchthavens en ik moet alles legaliseren omdat er 25 jaar straf op staat op morfine niet gelegaliseerd.
Zelfs het vliegtuig kan mij weigeren.
Hoe hebben jullie dat voor elkaar gekregen om niet door de poortjes heen te gaan??
Wilt u aub mij hierover mailen onze reis naar Thailand is ons al ontnomen omdat Emirates niet met mij wil vliegen vandaar dat we nu dachten naar Turkije te gaan.
Aub mailt u mij???
Verder veel succes en en steun toegewenst met uw klachten.
Ik heb hem voor mijn rug ben 7 keer geopereerd.
Groeten,
Yvonne

Gepost door: Yvonne | 22-08-09

De commentaren zijn gesloten.