10-05-06

Gevaarlijk en ongezond

Als men in de aanbouw werkte had men niet veel mooie dagen per jaar om in te werken want het was steeds wel iets, ofwel stond men in de regen of of stond men te vervriezen. Van uitvriezen was geen sprake de enige keer dat men in de winter eens thuis kon zitten was als er veel te veel sneeuw was gevallen. We hebben er zelf nog gewerkt toen het -16° was en eerlijk gezegd dat was toen geen lachertje want we stonden toen zowat uit onze broek te schudden van de kou. Ook tijdens de zomer als men onder het dek zat was het niet menselijk want de zon zat een ganse dag op die metalenplaten en de temperatuur kon soms oplopen tot  + 52°, en onze werkkledij konden we niet uitdoen omdat we ons anders zouden verbranden door het lassen en het werken met de snijbrander.   Ook was er dikwijls overlast van water en  voordat de lassers aan de slag konden moest dan ook eerst dat water verwijderd worden en dat was niet altijd even makkelijk.

Na het afbreken van de stelling kon er al eens iets blijven staan dat feitelijk weg moest en dan was het soms een hels karwei om dit toch nog te verwijderen.

Wie voor de eerste keer in een machinekamer kwam die nog volop in aanbouw was leek het wel een doolhof en moest men goed opletten waar men zijn voeten neerzette. Het was ook een plaats waar veel mensen tergelijkertijd aan het werk waren en dat was ook altijd niet even makkelijk want soms zat men elkaar in de weg bij hun job. Op de foto zie je een deel van de machinekamer, en de zakken die naar beneden lopen was om de vervuilde lucht weg te zuigen.

07:25 Gepost in Boelwerf | Commentaren (1)

Commentaren

goeie morgen Etienne zo leren we ook eens hoe het er aan doe gaat
al zal dat nu wel al verbetert zijn zeker
een aangename woensdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-05-06

De commentaren zijn gesloten.