07-04-06

Huwelijk Gert en Etienne 1976

In 1976 zijn we alleen maar voor de wet gehuwd en in die tijd was dat zeker nog geen dagelijkse gewoonte, we hebben dan ook langs verschillende kanten commentaar gekregen. Maar tenslotte was het toch ons huwelijk en zijn we er toch mee door gegaan. Onze kinderen zijn ook niet gedoopt en toen sommige personnen dat te weten kwamen dan was het zeker een hoop commentaar die we te verwerken kregen. Maar na al die jaren hebben we er nog steeds geen spijt van dat we zo gehandeld hebben en de kinderen zeker niet.
Indien een van de kinderen ons morgen zou komen zeggen dat hij/zij zich zou willen laten dopen dan is dat voor ons geen enkel probleem, maar dan weten we tenminste dat ze er goed over nagedacht hebben en dat we hun onze wil daarover niet opgelegd hebben.
Wat betrefd onze begrafenis ooit daar weten de kinderen van dat het een burgelijke begrafenis moet zijn want dan wil ik ook niet in een kerk komen.
Mijn afkeer voor een geloof is gewoon gekomen door het vele lezen dat ik gedaan heb en daaruit heb ik de conclusie getrokken dat elke religie maar voor een ding goed is en dat is vervolging en moord op niet gelovingen en daar wil ik geen deel van uitmaken. We gunnen wel ieder zijn eigen geloof zolang ze ons er maar niet mee lastig vallen.

 

 

 

 

 

Commentaren

huwelijk gertje en etienne, hoi etienne,
dat ik hier nu pas op reageer is omdat ik je hele blog nog niet heb kunnen doorlezen! maar kan je eigenlijk alleen maar bewonderen toen tegen de stroom in te varen en geen kerkelijk huwelijk te willen. en ook de beslissing om je kinderen niet te laten dopen.
iedereen die me kent weet dat ik volledig atheist ben, en zeker in geen kerk wil begraven worden, dat heeft al heel wat discussies opgeleverd met mijn ouders, want zij zijn wel katholiek. maar ik weiger het en weet ook dat ik eens dood niet zal weten wat men met me gaat doen, ik hoop op de steun en hulp van vrienden en vriendinnen. moet mijn wil nog ergens laten vastleggen, denk ik!
trouwens heel mijn begrafenis is al opgesteld, misschien raar, maar zo wil ik het en niet anders!
en verloopt het niet zoals ik wil kom ik spoken!!!!!

veel liefs, rieke

Gepost door: rieke | 10-11-06

De commentaren zijn gesloten.